cwyip 發表於 2015-11-21 00:15

kl122002 發表於 2015-11-20 21:46 static/image/common/back.gif
日本買Esoteric 算係甘樣了, 返過來HK先知咩事.
反而有人說在內地入esoteric (仲要是正版) 比起HK仲平,...

吾奇wor 是香港行esoteric sacd賣得超級貴 反正仲未見過假sacd 不過我好怕去淘寶買野{:6_136:}

cwyip 發表於 2015-11-21 00:17

kl122002 發表於 2015-11-20 20:44 static/image/common/back.gif
上揚音樂有得平ar!!

Extreme sound 好聽 可以一入{:1_326:}

kongchai 發表於 2015-11-21 20:17

今日收到 Blue Face 碟
(Post76 Android 手機版送出)

tlsk 發表於 2015-11-21 22:16

今晚聽''車佬''..

kl122002 發表於 2015-11-21 23:03

cwyip 發表於 2015-11-21 00:17 static/image/common/back.gif
Extreme sound 好聽 可以一入

今晚去左上揚, 是我第一次上去. 同位店員...好似係Andre Yen , 但我唔心聽錯左以為是姓"顏"{:6_156:} 吹左一陣.
先生態度很好, 真心講, 古典友是值得一去. 新法國label 的 Skarbo 真是很好聽, 很值得令我一入再入.

cwyip 發表於 2015-11-23 10:25

kl122002 發表於 2015-11-21 23:03 static/image/common/back.gif
今晚去左上揚, 是我第一次上去. 同位店員...好似係Andre Yen , 但我唔心聽錯左以為是姓"顏" 吹 ...

請問上楊showroom hm碟齊吾齊 價錢如何呢 {:6_167:} 我都好喜歡法國樂團同樂手

kl122002 發表於 2015-11-23 13:17

cwyip 發表於 2015-11-23 10:25 static/image/common/back.gif
請問上楊showroom hm碟齊吾齊 價錢如何呢我都好喜歡法國樂團同樂手 ...

官網:http://www.sunrisemusic.com.hk/

好視乎牌子, 大多是HK$155 每隻CD 上下, 雙碟當然貴少少.
主打hyperion, orfeo, naive, 俄仔, CHANDOS, TESTAMENT.....
今年佢地有2個新的法國label, 一個是skarbo, 另一個我不太熟, 只知是主打吹管樂的.
如果真的要找Made in France, 享受法式風情, 真是值得一行.

店中用的是rogers 喇叭, 聽起法國小品很不錯的.{:6_167:}

kl122002 發表於 2015-11-23 18:32

上揚小收獲

cwyip 發表於 2015-11-23 23:40

kl122002 發表於 2015-11-23 18:32 static/image/common/back.gif
上揚小收獲

Thanks Naive label 我都買過幾隻 好有法國風情味 {:1_326:} 你尼三隻我未見過 敲撃卡門我有隻類似 以前金弦出的 不過不岩我口味{:1_352:}

cwyip 發表於 2015-11-24 20:50

音樂會黑名單http://hongkongerinsv.blogspot.hk/2015/11/blog-post.html?m=1
頁: 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 [201] 202 203 204 205 206 207 208 209 210
查看完整版本: 只講古典CD, 任何廠都可以 ^_^

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。