Stanley1967 發表於 2015-4-20 15:27

各位師兄好,小弟新手剛加入AR M2大家庭。

goodabc2010 發表於 2015-4-20 16:01

Stanley1967 發表於 2015-4-20 15:27 static/image/common/back.gif
各位師兄好,小弟新手剛加入AR M2大家庭。

歡迎師兄{:6_175:}
師兄夾咩earphone/headphone?聽感如何{:6_175:}

jackowai 發表於 2015-4-21 03:19

goodabc2010 發表於 2015-4-20 16:01 static/image/common/back.gif
歡迎師兄
師兄夾咩earphone/headphone?聽感如何

我用W4R同AKG712聽,完勝AK120II,介面嬴晒,分析力同人聲都好出,聽流行曲岩,AK唔係咁岩口味,唔夠力之外,聽rock無咁生猛咁.............AM2不過舊電聽唔到6個鐘,可能大部份DSD,24bit關係,同埋好熱,預左佢,聽幾個鐘都唔熱就奇........介面好快,無lag,
AK好麻麻,所以比較左之後就入手AM2,真係好全面

Stanley1967 發表於 2015-4-21 08:33

goodabc2010 發表於 2015-4-20 16:01 static/image/common/back.gif
歡迎師兄
師兄夾咩earphone/headphone?聽感如何

小弟只係用a-Jays five及仍在熱身中的V Moda M100,但已十分滿足,聽pop rock時bass十足,聽電影版孤星淚時比之前用電話及Sony A17時,人聲更前。

goodabc2010 發表於 2015-4-21 09:31

Stanley1967 發表於 2015-4-21 08:33 static/image/common/back.gif
小弟只係用a-Jays five及仍在熱身中的V Moda M100,但已十分滿足,聽pop rock時bass十足,聽電影版孤星淚 ...

慢慢enjoy啦師兄{:1_351:}

goodabc2010 發表於 2015-4-21 09:34

jackowai 發表於 2015-4-21 03:19 static/image/common/back.gif
我用W4R同AKG712聽,完勝AK120II,介面嬴晒,分析力同人聲都好出,聽流行曲岩,AK唔係咁岩口味,唔夠力之外,聽r ...

的確係,力黎講arm2係冇咁好
但聽pop就夠我覺得
聽rock/metal我就覺得爭咁d{:1_348:}
咁我部arm2暫時用到8個鐘左右
當中得少部份24bit/DSD
熱方面我覺得還好,唔算太誇
未去到暖蛋{:1_338:}

不過用左一排之後,我會覺得arm2未能夠令我退燒住{:6_136:}

Stanley1967 發表於 2015-4-21 11:29

使用中的機套,可避免誤觸音量掣

patrick@wong 發表於 2015-4-21 12:36

goodabc2010 發表於 2015-4-21 09:34 static/image/common/back.gif
的確係,力黎講arm2係冇咁好
但聽pop就夠我覺得
聽rock/metal我就覺得爭咁d

Do ARM2 good match with 5wayr?

goodabc2010 發表於 2015-4-21 12:42

patrick@wong 發表於 2015-4-21 12:36 static/image/common/back.gif
Do ARM2 good match with 5wayr?

原線黎講我覺得未算好夾
在我自己既標準黎講,有時個音樂出得濟{:6_136:}
同埋高頻我覺得傾向力量型,聽落冇咁"清爽"

patrick@wong 發表於 2015-4-21 15:38

goodabc2010 發表於 2015-4-21 12:42 static/image/common/back.gif
原線黎講我覺得未算好夾
在我自己既標準黎講,有時個音樂出得濟
同埋高頻我覺得傾向力量型,聽落 ...

力量型……have time go to try later
頁: 1 2 [3] 4
查看完整版本: 終於入了新玩具 ARM2

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。