wadee 發表於 2015-3-27 07:28

Explorer 發表於 2015-3-27 01:13 static/image/common/back.gif
價格相差以倍數計,老秦輸比F113實屬正常。同rythmik比,唔知有無Ching同時聽過。我也想換或加一個十仔,正 ...

Rythmik貴老秦二千
但功能多好多
我考慮中

MDLP 發表於 2015-3-27 10:23

wslam 發表於 2015-3-26 23:58 static/image/common/back.gif
係朋友度聽過老秦低音炮個人感覺速度包圍感同密度唔夠JL F113 好... Punch感幾好,幾透明. 咁個價位算性價 ...

價位唔同取向唔同當然有分別
加上你朋友隻老秦可能開箱不久
同你隻伏役一段長時間JL
當然有更大距離

MDLP 發表於 2015-3-27 10:27

wadee 發表於 2015-3-27 07:28 static/image/common/back.gif
Rythmik貴老秦二千
但功能多好多
我考慮中

以你套極品器材陣容
一萬幾仟簡直過眼雲煙
最緊要啱用啱口味

wadee 發表於 2015-3-27 10:59

MDLP 發表於 2015-3-27 10:27 static/image/common/back.gif
以你套極品器材陣容
一萬幾仟簡直過眼雲煙
最緊要啱用啱口味

冇錯
最緊要啱口味

jj3380 發表於 2015-3-27 11:12

曾有幸聽過F113ㄧ次,可能物主仍未調好113的關係,感覺好有汽車低音feel,但又無咩戲院氣氛感覺,感覺唔係好自然,又兩次聽過V牌12"同15",太肥太慢,之後係外國forum左摷右摷,日日扒文,最後膽粗粗入咗對Rythmik E15,到現在差不多玩咗有大半年多,我唔敢講佢可以贏呢隻果隻牌子,不過可以說c/p值一定有保証,Rythmik唔屬於打心口形但有足夠壓迫感同punchy,有影院feel,下潛力超強,最值得一提的就係Rythmik段段都出得非常干凈(夠速度),應快得快,同好有層次感,佢一定唔會比你聽到d VeVe胡胡d無厘頭嘢(所謂低音),現在用一對E15"Rythmik+一對10"作後置低音補償,前呼後擁,非常過引,相信如果setup得好的話,貴佢一倍身價都未必埋到佢身,以8千鬆/隻價錢,小弟誠意推介給大家。

fatboy88 發表於 2015-3-27 13:50

jj3380 發表於 2015-3-27 11:12 static/image/common/back.gif
曾有幸聽過F113ㄧ次,可能物主仍未調好113的關係,感覺好有汽車低音feel,但又無咩戲院氣氛感覺,感覺唔係 ...

見到師兄咁講,搞到我都心癢癢{:6_126:}

MDLP 發表於 2015-3-27 14:14

fatboy88 發表於 2015-3-27 13:50 static/image/common/back.gif
見到師兄咁講,搞到我都心癢癢

心動不如行動

jj3380 發表於 2015-3-27 14:22

其實玩兩声道又好,AV又好,有時唔可以一次家訪就批判器材死罪,正如上面所講F113,如果setup得好相信又另一番新景象。

{:6_146:}

wadee 發表於 2015-3-27 14:24

jj3380 發表於 2015-3-27 14:22 static/image/common/back.gif
其實玩兩声道又好,AV又好,有時唔可以一次家訪就批判器材死罪,正如上面所講F113,如果setup得好相信又另一 ...

雖則話AV擺位冇兩聲道甘講究
但都不可忽視
還要講器材佩搭,線材
仲有setting更是非常重要

wadee 發表於 2015-3-30 07:13

lawzelda 發表於 2015-3-24 21:42 static/image/common/back.gif
我試過JL,又吾係好包

我都有同感
頁: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9
查看完整版本: 心思思想升級十仔

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。