yuppi 發表於 2015-4-2 17:34

Binwu369 發表於 2015-4-2 17:19 static/image/common/back.gif
希望CDP-LX88稍嬴105D

數字台有人放88,有買趁手

yuppi 發表於 2015-4-2 17:36

edlsang 發表於 2015-4-2 17:34 static/image/common/back.gif
今日 PAC 上我到試机,又無 ching 所講 LX88 的感覺……

最緊要自己玩得開心

fatgun 發表於 2015-4-2 20:10

yuppi 發表於 2015-4-2 17:07 static/image/common/back.gif
真心問:Ching 其實你有冇好認真咁比較過?

好奇一問,其實點解人地話88比105D好,
師兄就好似質疑咁呢{:6_141:}
(Post76 Android 手機版送出)

yuppi 發表於 2015-4-2 20:17

fatgun 發表於 2015-4-2 20:10 static/image/common/back.gif
好奇一問,其實點解人地話88比105D好,
師兄就好似質疑咁呢
(Post76 Android 手機版送出) ...

親身體驗,試過吾同碟反覆對比六七次,兩部機畫面同聲音確實有明顯距離,所以先真心問.

另外我亦表明88聲音係好過105D,對佢聲音質素冇質疑

我只好奇點解咁大分別其他 Ching 睇吾出

MingSir 發表於 2015-4-2 20:24

愚見:我都會揀 Oppo, 先唔講畫面,假設一樣, 而聲方面, 確係88略勝, 但再計埋功能,穩定性, firmware support (亦包括功能嘅擴展), 我仍然會揀 105 !

WCHK 發表於 2015-4-2 20:33

其實我代朋友問, 佢亦難以比較邊部好, 因為無人會買齊105/88兩部直接公平比較.

不過基於 spec, 佢買88, 主力聽CD, 後級 300B, 音色舒服唔矇.

fatgun 發表於 2015-4-2 21:35

yuppi 發表於 2015-4-2 20:17 static/image/common/back.gif
親身體驗,試過吾同碟反覆對比六七次,兩部機畫面同聲音確實有明顯距離,所以先真心問.

另外我亦表明88 ...

每個人感受不同,幾難以個人準則作準嘅,何必以主觀角度去評論?
(Post76 Android 手機版送出)

smokeyduck 發表於 2015-4-2 21:57

forgive my saying, it sounds very much like Ferrari vs Lamborghini

qaz123 發表於 2015-4-2 22:45

MingSir 發表於 2015-4-2 20:24 static/image/common/back.gif
愚見:我都會揀 Oppo, 先唔講畫面,假設一樣, 而聲方面, 確係88略勝, 但再計埋功能,穩定性, firmware support ...

我又講下自己揀LX88既原因 , 我只喺要求一部bluray機 , 播CD要好聲 , 因為窮L一定當埋CD機用 , 畫面當然唔可以差 ,

佢亦過得到我對目眼 , 同埋我支持正版 , 當然我都屎忽痕地試過學人破解讀BD ISO , 亦有師兄提及將來可以完美越獄 , 當

然呢個對我黎講冇影響 , 窮L又冇咁多配套左插右駁 , 至於firmware support , 真心果句 , 做得好既機根本唔需要經常update ,

當然每個有人自己既比較方法同角度 , 105D對88邊部好或者拗到d唔出都未完 , 講真自己收貨咪得囉~

以上純屬個人意見 , 唔啱勿插~

yuppi 發表於 2015-4-2 22:53

fatgun 發表於 2015-4-2 21:35 static/image/common/back.gif
每個人感受不同,幾難以個人準則作準嘅,何必以主觀角度去評論?
(Post76 Android 手機版送出) ...

我只係求知,並無偏好任何品牌,而相比聲音,畫面比較係較為客觀
頁: 1 2 3 [4] 5
查看完整版本: 3 部 blu Ray player, 點選擇好?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。