ihmcjacky 發表於 2015-2-19 18:49

dolphinj 發表於 2015-2-18 00:07 static/image/common/back.gif
我set 直通
播咩聲效都冇窒喎

一定唔會,dolby truehd passthrough 窒聲已經係官方都承認既公認問題,要等佢過年後出fw fix,不過相信係軟件問題,可以解決

gundam2007 發表於 2015-2-20 20:02

DOLBY音效問題解決左未?

cheongwing 發表於 2015-2-20 22:55

應該未,都未有新fw

ihmcjacky 發表於 2015-2-20 23:59

等年假後啦

momolee 發表於 2015-2-25 09:52

香港有無得賣?{:6_128:}

aoc903 發表於 2015-3-1 20:33

剛從cloud media 入貨, 玩左兩日, 部機真係要㷛一兩日, 畫面才去番sigma 水準。 3D iso play 到, truthd 就真係會間中疾, network 或 usb harddisk 都會。atmos 片會hang 機。 個remote 除左' 0 ' 個bug外, 個'mute' 制都唔work。希望快些有新firmware。

un5un 發表於 2015-3-8 09:43

aoc903 發表於 2015-3-1 20:33 static/image/common/back.gif
剛從cloud media 入貨, 玩左兩日, 部機真係要㷛一兩日, 畫面才去番sigma 水準。 3D iso play 到, truthd ...

小弟都係入了兩日,之前未用過在類player, 第一次在四十寸電視用,無對比,但小弟超滿意,機細而札實,可能好彩,連在nas中的片都順利播放(小弟不是電腦專才,試了一套iso都可以)

pongwan 發表於 2015-3-9 11:10

我用外掛 srt 字幕 , 片名跟字幕名稱一樣, 及放在同一個 folder , 但還是不能顯示 , 請問你們有這個問題嗎 ?
謝謝

aoc903 發表於 2015-3-9 20:39

pongwan 發表於 2015-3-9 11:10 static/image/common/back.gif
我用外掛 srt 字幕 , 片名跟字幕名稱一樣, 及放在同一個 folder , 但還是不能顯示 , 請問你們有這個問題嗎...

唔會自動開, 要人手按remote開字幕。

pongwan 發表於 2015-3-10 09:19

Thank You Aoc903 師兄
其實我已經有試過用 remote 起menu 搵外掛字幕 , 但都係搵唔到 lee 個選項
會唔會係原裝 remote 沒有這個按鈕, 因我購買時, 對方主動多送一個 a410 remote 給我
thank you !
頁: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12
查看完整版本: Popcorn Hour VTEN 開箱

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。