Jeffyy 發表於 2015-1-28 10:14

到我開~ Denon AVR- X5200W

本身用緊O記818 , 再之前用Denon, O記818其實各樣都幾好, 好平均, 但始終無D記果種勁度, 想換番Denon 好耐, 但前幾代又好似麻麻同縮水。所以一直都無換,直到見到今代Atmos , 好想試下, 本身想試Y記3040,但個心又好想買番DENON…真係人生交叉點…最後都係買左Denon X5200W, 一試~ 所有野番曬來啦, 去片~

∇唔知點解, 我每次開箱佢都要入鏡 …

∇開包!

∇好靚仔~ 果面咩都無, 簡潔, 我至like ~{:6_157:}

∇比個羅你地望下{:6_122:}

∇下次好想試下Denon Link HD

∇ 對Made in Japan ,始終有D情意結…

∇ 最後,最恐怖既環節來啦….駁線{:6_206:}
比D蛇仔同紅腸佢食下

∇ Atmos 點燈!

#我自己就80% movie/ 10% Game /10% Music
暫時試左變型金剛同復仇者, 復仇者就用模擬atmos出, 818 VS X5200 ( 其實甘比係唔公平, 始終差幾代), 只可以講力度, 分析, 環繞真係無得頂, 完全101% KO 818, 最大驚喜係Denon 分析同環繞 好左好多同以前有D唔同, 勁度就一路都係勁同爆得, 變型金剛Atmos 真係無得頂, 令我又成套睇一次...我暫時只可以用FH 玩, 想等多D喇叭同…..批文….同頭頂喇叭效果其實差好遠, 但就一定比就甘FH 出好好好多.

打機Denon 有個setting, 可以set HDMI 係Game 定movie , 說明書話會減少殘影,我未試清楚, 聽歌用Pure direct, 聽下MP3, CD 我自己覺得幾好聲, 我收貨有餘{:6_193:} , 暫時試左甘多, 好多野都未set 好

總結: 原本想買7200, 貴7k, 但而家好多野未定例如: DTS-X, DHCP2.2等等 (雖然話2.2 可以free upgrade), 但又想換AMP , 所以換部平D玩住先, 等所有野出定曬, 再upgrade , 而且X5200 真係好底玩, Denon 今次真係番曬來, 同以前一樣爆得, 重要分析, 環繞都好左, 我自己好滿意~ 等我再試清楚再update, 下次想upgrade 前面三隻喇叭, 同買部後級…...多謝收睇{:8_387:}

關大爺 發表於 2015-1-28 10:19

{:6_195:}期待你再升級{:6_196:}

goldberg0083 發表於 2015-1-28 10:27

{:6_157:}非常滿意的包膠{:6_195:}{:6_231:}

hangson 發表於 2015-1-28 10:35

哇.天記今次呢部確實唔錯.....{:6_178:}

ryan123 發表於 2015-1-28 10:35

公起 CHING! {:6_195:} 我都係用呢部!

ykluk 發表於 2015-1-28 11:02

呢部真係好嘢嚟, 當日試聽時小弟都覺得幾好(雖然小弟係山葉AV AMP FANS)~~!! {:9_407:}

建議師兄換埋部Denon BDP玩埋Denon link, 啲聲同畫面會有意想唔到既提升~~!! {:8_390:}

philippe 發表於 2015-1-28 11:29

佢好靚仔比佢上多D镜{:1_343:}

malutwo 發表於 2015-1-28 12:07

{:1_326:}

kuushun 發表於 2015-1-28 12:08

師兄有野想問   請問7200w, 右左分置單聲道放大器架構    ... 什麼意思      
新手一名   thank you

lw3000 發表於 2015-1-28 12:09

配M&k 好爆到無朋友
頁: [1] 2 3 4 5 6 7
查看完整版本: 到我開~ Denon AVR- X5200W

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。