wadee 發表於 2015-1-11 20:59

師兄玩5.1就放梳化兩側
你個廳就應該玩7.1
但後置成7呎就用單向會較好

杜sir 發表於 2015-1-12 10:56

avbaby 發表於 2015-1-11 19:32 static/image/common/back.gif
樓主仲唔嗱嗱聲回應PAC師兄約時間日期!

嘩!~~~~一定會啦
咁難得呢個機會
{:6_122:}

杜sir 發表於 2015-1-12 10:58

wadee 發表於 2015-1-11 20:59 static/image/common/back.gif
師兄玩5.1就放梳化兩側
你個廳就應該玩7.1
但後置成7呎就用單向會較好

感謝Wadee師兄指教
明白!明白!
{:8_387:}

MingSir 發表於 2015-1-12 16:27

小弟有以下意見:

1. 把後置两隻 OMD-5 擺番理D,唔好隔咁遠

2. 買對 Tripolar (M&k K4T or SUR55T) 或 Bipolar (Klipsch) 放梳化兩側, 然後再用 AV amp setup 多一次睇下好唔好D ?

你對 Nanostat 擺左喺邊 ?

ctscts888 發表於 2015-1-12 18:23

見意樓主玩AV最好全部喇叭一至為上策,
萬國其大雜會比較難搞得靚聲的!

我係JBL粉C⋯⋯玩AV、玩JB……HaHa

以你個場應該玩7.1較合適!

杜sir 發表於 2015-1-17 15:40

MingSir 發表於 2015-1-12 16:27 static/image/common/back.gif
小弟有以下意見:

1. 把後置两隻 OMD-5 擺番理D,唔好隔咁遠

感謝師兄
明白
我對 Nanostat放埋左無用到呀

杜sir 發表於 2015-1-17 15:40

ctscts888 發表於 2015-1-12 18:23 static/image/common/back.gif
見意樓主玩AV最好全部喇叭一至為上策,
萬國其大雜會比較難搞得靚聲的!

師兄
收到
頁: 1 2 3 [4]
查看完整版本: 小弟想請教下各位關於包圍感嘅意見~~(補平面圖)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。