shtam 發表於 2014-11-6 09:30

keke323 發表於 2014-11-6 09:12 static/image/common/back.gif
ching 乜你無聽過電視係會越睇越細既咩
(Post76 Android 手機版送出)

係?!點樣越睇越細法呢請問??

就咁上網睇過 42" 都係以下呢啲...

panasonic TH-42AS670H
sony KDL-42W800B

小瑟 發表於 2014-11-6 10:37

你個CASE同我好似, 我都心痕緊49" 4KTV, 你第一部FULLHD我諗就唔洗諗架勒, 係PAN記48" 同SONY 49"比, SONY就睇過, 入手價好似係 $15***, PAN記如果又平D, 真係要去睇睇先得, 不過 SONY出到既紅色真係好難有人追到!!!

另外有日係黃埔睇到部 PAN記有THX認證既4KTV, 不過趕時間, 冇得慢慢睇~~~~

小瑟 發表於 2014-11-6 10:43

shtam 發表於 2014-11-5 12:27 static/image/common/back.gif
謝謝幾位回覆...

其實其中一個幾大嘅問題係唔知女友會唔會嫌 46”-49“ 大得滯...如果係就會揀返 42"...

你有冇小朋友先?? 冇就49"唔大架勒~~~

shtam 發表於 2014-11-6 11:12

小瑟 發表於 2014-11-6 10:43 static/image/common/back.gif
你有冇小朋友先?? 冇就49"唔大架勒~~~

冇小朋友...但係梳化同電視距離唔太遠...同埋驚太大部嘅話女友會睇到頭暈...所以至會考慮埋 42" 囉...

panasonic 部 full hd 相信係好嘢...都知大約半年前已經賣 13k 左右...
只係我又諗...而家咁上下價其實都買到 48" 49" 4K...當然質素唔可以同 50“ 55” 65“ 或者更大尺寸比...始終梳化距離限制咗...

所以都仲揀緊...

hangson 發表於 2014-11-6 11:22

shtam 發表於 2014-11-6 11:12 static/image/common/back.gif
冇小朋友...但係梳化同電視距離唔太遠...同埋驚太大部嘅話女友會睇到頭暈...所以至會考慮埋 42" 囉...

p ...

個距離有幾多?同埋會唔會掛牆?掛牆會完全唔同.

shtam 發表於 2014-11-6 11:38

hangson 發表於 2014-11-6 11:22 static/image/common/back.gif
個距離有幾多?同埋會唔會掛牆?掛牆會完全唔同.

梳化離電視 5-6 尺鬆啲...

應該唔會掛牆...純粹個人偏好...廢事又鑽牆又要度高高低低...

而家都睇埋 LG 42UB8200...細尺寸 4K 似乎得佢 (唔考慮三叔)...

資料搜集中...哈

hangson 發表於 2014-11-6 11:47

shtam 發表於 2014-11-6 11:38 static/image/common/back.gif
梳化離電視 5-6 尺鬆啲...

應該唔會掛牆...純粹個人偏好...廢事又鑽牆又要度高高低低...

如果唔掛牆唔好買咁大,坐係櫃會好大部.
頂多46" 都好夠.

小瑟 發表於 2014-11-6 11:50

shtam 發表於 2014-11-6 11:12 static/image/common/back.gif

p ...

依家4K面板好成熟,同埋黎緊都一定係講4k source,所以買一定係4K架勒,而你擔心地方細會好大,放心啦。睇睇下唔大架勒。

小瑟 發表於 2014-11-6 11:51

hangson 發表於 2014-11-6 11:47 static/image/common/back.gif
如果唔掛牆唔好買咁大,坐係櫃會好大部.
頂多46" 都好夠.

掛牆型好多喎,同埋買機叫師父裝埋,唔麻煩呢。

hangson 發表於 2014-11-6 12:09

小瑟 發表於 2014-11-6 11:51 static/image/common/back.gif
掛牆型好多喎,同埋買機叫師父裝埋,唔麻煩呢。
(Post76 Android 手機版送出) ...

我都覺, 同埋慳位好多.
頁: 1 [2] 3 4 5 6 7
查看完整版本: 42"-49" 請各位俾意見...謝謝

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。