oldappletree 發表於 2014-11-1 12:23

momolee 發表於 2014-11-1 11:00 static/image/common/back.gif
roksan k2 我聽過唔掂喎,可能唔岩我口味,
部5,6 k 既creek50A 仲巧聲過佢...

果日16樓有個靚女去試 Rolsan 我在 sofa 後面聽咗兩首歌,忘記了在推什麼喇叭。覺得同creek 在伯仲之間。我覺得高音可能不夠creek 推 Elac 通透高亢,但當時播出嚟首歌嘅女聲沙沙的很有味度,中音不太厚很適中。力水也足,個bass 好 punchy。

因為靚女立即科水,所以聽得兩首。個人觀感,只作分享!

平時去逛都係,見到其他c hing 聽咩,我就聽咩。自己冇幫襯,心虛!唔敢帶碟去試,{:6_122:}

yuppi 發表於 2014-11-1 14:23

babywa1119 發表於 2014-11-1 09:08 static/image/common/back.gif
YUPPI兄真係講得好岩
"用得 AV 合併 amp聽歌就要妥協"
最後睇O黎都係睇自己要求去到幾高 (口 ...

我自己用AV前後+平缐,朋友用兩聲道mark前後+貴線+電處聽歌,在同一訊源情況下,佢每次上親黎都話我套野秒殺佢,吾捨得走。

我從而得出設備佈置同喇叭配搭得宜,比起設備本身更加重要。

keekee 發表於 2014-11-1 15:45

真心講751r聽歌既質素真係唔太差。{:6_211:}

HenryYuan 發表於 2014-11-1 15:51

我用Yamaha, 聽歌用 Pure Direct 質素等同合拼機

babywa1119 發表於 2014-11-1 20:07

louis001 發表於 2014-11-1 11:33 static/image/common/back.gif
心動 不如行動

{:6_122:} 咁都要諗一諗先既
銀根唔夠...最多都係551R...{:6_136:}

babywa1119 發表於 2014-11-1 20:34

louis001 發表於 2014-11-1 11:33 static/image/common/back.gif
心動 不如行動

{:6_139:} 可能見試下路易兄個套~
即刻唔諗~就衝呀~~{:6_134:}

babywa1119 發表於 2014-11-1 20:35

wadee 發表於 2014-11-1 11:46 static/image/common/back.gif
先用751r,唔夠先再加有av bypass嘅int amp,聽歌睇戲都另一景界

{:6_204:} 師兄~你依個主意好毒WO{:6_201:}

jeffmao 發表於 2014-11-1 23:14

babywa1119 發表於 2014-11-1 20:35 static/image/common/back.gif
師兄~你依個主意好毒WO

唔毒唔毒, 小弟認同WADEE CHING 講既係過來人經驗..因為我都衰左最後又係甘行{:6_201:}

momolee 發表於 2014-11-2 00:04

yuppi 發表於 2014-11-1 14:23 static/image/common/back.gif
我自己用AV前後+平缐,朋友用兩聲道mark前後+貴線+電處聽歌,在同一訊源情況下,佢每次上親黎都話我套 ...

會唔會係你對P5喇叭秒殺左呀?{:6_134:}

momolee 發表於 2014-11-2 00:07

babywa1119 發表於 2014-11-1 20:35 static/image/common/back.gif
師兄~你依個主意好毒WO

無錯咁樣係最好玩勒,用住AV AMP 先,唔夠再加部INT AMP 玩AV BYPASS 聽歌!
好正架{:6_211:}
頁: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11
查看完整版本: AV amp 聽歌

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。