babywa1119 發表於 2014-10-29 21:17

hangson 發表於 2014-10-29 21:10 static/image/common/back.gif
謝啦 CHING,學野中.

{:6_136:} 我咪又係學緊野
好既又買唔起{:6_154:}
最緊要玩得開心

hangson 發表於 2014-10-29 21:25

babywa1119 發表於 2014-10-29 21:17 static/image/common/back.gif
我咪又係學緊野
好既又買唔起
最緊要玩得開心

哈哈, 我宜家平貴都買唔起.不過事實要玩得HAPPY

jeffmao 發表於 2014-10-30 13:19

babywa1119 發表於 2014-10-29 21:02 static/image/common/back.gif
我明白
所以先會話入門既int amp
10k以上int. amp就...真係兩個世界了...

CHING, 之前好多CHING都討論過鬼妹既751R, 聽音樂如果同5-6K INT AMP比可以省回了, 751R係掂架, 小弟就以前用開752BD出751R聽歌, 谷下谷下佢仲有得去, 當然要換好D既電線, 訊號線之類啦, 我仲記得有提過唔好睇少751R第一次出AV AMP竟然有甘既功力, 小弟就測試左好多野睇下鬼妹可以去到邊幾時先盡? 結論係如果CHING不是要求好高, 甘唔好入手5-6K INT AMP費事晒錢

babywa1119 發表於 2014-10-30 14:42

jeffmao 發表於 2014-10-30 13:19 static/image/common/back.gif
CHING, 之前好多CHING都討論過鬼妹既751R, 聽音樂如果同5-6K INT AMP比可以省回了, 751R係掂架, 小弟就以 ...

其實我已經有部5-6K 既int. amp{:6_203:}
都睇過好多鬼妹既POST都話佢聽歌唔錯
所以考慮緊好唔好換部551r聽歌
遲下先考慮再加唔加番部再好d既int. amp
但怕去試551r聽歌,都係試得一陣
最後回家會唔滿意{:6_198:}
所以睇下其他師兄有無意見參考下

babywa1119 發表於 2014-10-30 14:43

jeffmao 發表於 2014-10-30 13:19 static/image/common/back.gif
CHING, 之前好多CHING都討論過鬼妹既751R, 聽音樂如果同5-6K INT AMP比可以省回了, 751R係掂架, 小弟就以 ...

其他我都無乜要求
聽落順耳就得{:6_211:}

edison133 發表於 2014-10-30 15:18

babywa1119 發表於 2014-10-30 14:42 static/image/common/back.gif
其實我已經有部5-6K 既int. amp
都睇過好多鬼妹既POST都話佢聽歌唔錯
所以考慮緊好唔好換部551 ...

其實在線路設計及用料上10k的 AVamp是無可能好過5k的 int 2ch amp的。

小寶老豆 發表於 2014-10-30 17:20

edison133 發表於 2014-10-30 15:18 static/image/common/back.gif
其實在線路設計及用料上10k的 AVamp是無可能好過5k的 int 2ch amp的。

{:8_390:} ... 幾時設計部 2 ch 玩下?

edison133 發表於 2014-10-30 17:42

小寶老豆 發表於 2014-10-30 17:20 static/image/common/back.gif
... 幾時設計部 2 ch 玩下?

我有台 Mono block 的 {:6_235:}
http://ediscreation.blogspot.hk/2014/08/hiend-class-d-mono-amp-project-480w.html

oldappletree 發表於 2014-10-30 17:44

2 channels 我在友X聽過 Roksan 都好正!creek 我自己用緊,已經很滿意了

小寶老豆 發表於 2014-10-30 17:53

edison133 發表於 2014-10-30 17:42 static/image/common/back.gif
我有台 Mono block 的
http://ediscreation.blogspot.hk/2014/08/hiend-class-d-mono-amp-pro ...

oh yes... Class D Mono Block...
{:6_128:}

真係未聽過 class D, 有機會要見識下~
頁: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11
查看完整版本: AV amp 聽歌

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。