76joe 發表於 2014-10-22 02:21

Ching 幾時換 R後置啊?

sharkpigyu 發表於 2014-10-22 08:56

76joe 發表於 2014-10-22 02:21 static/image/common/back.gif
Ching 幾時換 R後置啊?

未有呢個打算呀 當初我唔揀r800因為太大隻 我比較喜歡ma rx-fx size啱我多啲! 價錢又平好多!!{:6_208:}
(Post76 Android 手機版送出)

samsam1010 發表於 2014-10-23 11:54

弓起師兄,之前我都有試ls50同r300,
最後買左對toy tower {:1_253:},
而家夾 pioneer LX81,其實本身唔係好識音響
多多指教

sharkpigyu 發表於 2014-10-23 13:17

samsam1010 發表於 2014-10-23 11:54 static/image/common/back.gif
弓起師兄,之前我都有試ls50同r300,
最後買左對toy tower ,
而家夾 pioneer LX81,其實本身唔係好識 ...

我都係一個新手 得閒上黎交流下!!{:6_237:}

jason1969 發表於 2014-10-25 12:22

sharkpigyu 發表於 2014-9-13 21:18 static/image/common/back.gif
初試隻r300好緊 完全未開聲 不過低音好過ls50好多 高中音ls50好啲 如果呢一刻隻ls50仲赢緊 不過隻ls50始 ...

你對R300煲成點?{:6_142:}

jeffmao 發表於 2014-10-25 14:49

sharkpigyu 發表於 2014-10-23 13:17 static/image/common/back.gif
我都係一個新手 得閒上黎交流下!!

CHING你仲係新手?你已好識配套AVHIFI. 小弟等緊你未來一嗚驚人的SPK報告{:6_128:} 我自己的擺位無你客廳甘開揚想用更高階SPK都有的憂心, 過大過勁真係會BOOM所以好羨慕你先真, 真心的鼓勵你俾D心機呀唔好急然後一次攻到頂買到心頭好唔好晒左金仔!! {:6_149:}

scc 發表於 2014-10-25 23:50

師兄, 你對R300有冇用舊棉塞住個後孔呀?

sharkpigyu 發表於 2014-10-26 06:10

jason1969 發表於 2014-10-25 12:22 static/image/common/back.gif
你對R300煲成點?

用文武火煲左都有二百個鐘左右 最大感覺係爽朗左好多 反應快左 至於人聲感覺出左少少 離箱左 音場濶左 整體感覺慢慢進步中!!{:6_210:}

sharkpigyu 發表於 2014-10-26 06:20

jeffmao 發表於 2014-10-25 14:49 static/image/common/back.gif
CHING你仲係新手?你已好識配套AVHIFI. 小弟等緊你未來一嗚驚人的SPK報告 我自己的擺位無你客廳 ...

我真係一個新手黎架 av知識好皮毛 好多都係係度學其他ching點整 買咩 抄下其他ching做法 完全無乜自己主見架!!{:6_194:}
我都好想攻頂整返對正正前置{:6_238:} 不過無甘快{:6_237:} 回下氣先 慢慢聽多幾款先 暫時最想聽reference1 夾金仔!!睇下遲啲有無甘嘅機會!!

sharkpigyu 發表於 2014-10-26 06:24

scc 發表於 2014-10-25 23:50 static/image/common/back.gif
師兄, 你對R300有冇用舊棉塞住個後孔呀?

有呀 用最簿個舊海綿 因為覺得個低音個量多左啲 加上又比較近牆!!
頁: 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 23 24
查看完整版本: 到我買左Yamaha 3040再加 Kef R300

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。