jasonfussy 發表於 2014-9-12 23:13

三年更新一次.......AURISONICS AGS-2.5

早前喺視聽展已經試左佢,深深比個聽感吸引住{:6_212:},但無即時行動,諗住tf 10 pro壞左先換,點知今日聽聽下tf 10 pro有d好奇怪嘅"撻撻"聲{:6_200:},所以收工之後立即行動{:6_208:}

店員叮囑千萬唔好心急, 起碼要煲200個鐘以上先掂
(Post76 Android 手機版送出)

kent~ 發表於 2014-9-17 16:52

{:6_193:}{:6_193:}

慢慢煲啦~

cn32dp 發表於 2014-9-18 00:14

師兄可唔可以講下asg2.5同tf10pro有咩分別
我有tf10pro心思思想換新野

jasonfussy 發表於 2014-9-19 20:29

cn32dp 發表於 2014-9-18 00:14 static/image/common/back.gif
師兄可唔可以講下asg2.5同tf10pro有咩分別
我有tf10pro心思思想換新野

Tf 10 pro 之前用微光線,asg 2.5就 原裝線,依家煲左70個鐘左右,比較聽感如下: 音場闊d, 女聲比較甜,底頻兩隻暫時差唔多,但如果聽d動態要求高d嘅純音樂,暫時tf 10 pro稍勝
(Post76 Android 手機版送出)

kent~ 發表於 2014-9-19 22:30

jasonfussy 發表於 2014-9-19 20:29 static/image/common/back.gif
Tf 10 pro 之前用微光線,asg 2.5就 原裝線,依家煲左70個鐘左右,比較聽感如下: 音場闊d, 女聲比較甜, ...

asg2.5你過500hr 先出聽感啦...

WCHK 發表於 2014-9-20 00:19

jasonfussy 發表於 2014-9-19 20:29 static/image/common/back.gif
Tf 10 pro 之前用微光線,asg 2.5就 原裝線,依家煲左70個鐘左右,比較聽感如下: 音場闊d, 女聲比較甜, ...

是否通常低頻比較要多時間先煲得好?

粗人敵卡 發表於 2014-9-20 07:41

恭喜師兄買到好耳機

呢隻試聽過,聲幾好

lp24nelnel 發表於 2014-9-20 10:42

{:6_178:}試過煲好之後嘅2.5,令我立入下只目標之一
未煲就{:6_180:}
頁: [1]
查看完整版本: 三年更新一次.......AURISONICS AGS-2.5

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。