Szelong 發表於 2014-8-15 14:26

原明 發表於 2014-8-15 13:03 static/image/common/back.gif
2舊

好叻叻呀,真係兩舊

原明 發表於 2014-8-15 16:02

撞彩{:6_136:}撞彩者

jeffmao 發表於 2014-8-15 16:23

the_1 發表於 2014-8-15 12:58 static/image/common/back.gif
8000D好似係最頂級型號, 晝面質素靚嘛

3200D用的舊CHIPS,想入手7000都無得賣啦, 想唔入呢隻都無計
用左兩日8000D色水些少好左, 但聲音明顯正左唔理解WHY?
及轉台快左, 仲有睇的快動作時人物眼睛及面孔邊緣再無輕微模糊感覺唔知關唔關新晶片事?小進步是開機快左, 比以前RESTART到出畫面真係快左一倍

果日去SSP搵高X買天線時路過新成田見到入手的,仲話好好賣得番LAST一部, 唔講就唔知講左我仲驚驚, 唔知真定假, ANYWAY無事無干好彩, 我唔太想去電腦場出怕有的零件被果的SALES手勢慣左係甘換野都唔知

plnl88 發表於 2014-8-15 17:00

the_1 發表於 2014-8-15 13:01 static/image/common/back.gif
同CHIPS即畫質一樣?

照計應該一樣。
實情係 7000D 的畫面係正過 3200D 的。
我估係因為 7000D 的其他用料再好一 D 的原故。

the_1 發表於 2014-8-15 17:06

jeffmao 發表於 2014-8-15 16:23 static/image/common/back.gif
3200D用的舊CHIPS,想入手7000都無得賣啦, 想唔入呢隻都無計
用左兩日8000D色水些少好左, 但聲音明顯正左 ...

原裝冇開箱喎
(Post76 Android 手機版送出)

plnl88 發表於 2014-8-15 17:07

jeffmao 發表於 2014-8-15 16:23 static/image/common/back.gif
用左兩日8000D色水些少好左, 但聲音明顯正左 ...

聞說係粒 chip 比前一代行快左好多之故。

jeffmao 發表於 2014-8-15 17:25

the_1 發表於 2014-8-15 17:06 static/image/common/back.gif
原裝冇開箱喎
(Post76 Android 手機版送出)

係? 我記得以前買MAGICTV次次個箱都無封條野上去,隨時可以打開甘? {:6_192:}

jeffmao 發表於 2014-8-15 17:26

plnl88 發表於 2014-8-15 17:07 static/image/common/back.gif
聞說係粒 chip 比前一代行快左好多之故。

好似7000時代用緊? 但正過舊款係真真

plnl88 發表於 2014-8-15 17:39

jeffmao 發表於 2014-8-15 17:26 static/image/common/back.gif
好似7000時代用緊? 但正過舊款係真真

粒 Chip 新的。

原明 發表於 2014-8-15 19:12

8000除了畫質,仲有咩更新?
頁: 1 2 3 4 [5] 6 7 8
查看完整版本: Magic TV MTV5000 trade in

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。