roychong2401 發表於 2014-9-15 08:41

Ie800既空間感的確令人著迷!聽live一流!好難想像甘細既單元可以出到甘厚實既低頻同埋甘開闊既音場!可惜係戴得吾舒服⋯

IDM 發表於 2014-9-16 10:35

DX90 + Traveller + IE800/25-1 ii 使用中。
德國組合係幾夾聲。

IE800 之前只用 PHA-1,換左 Traveller 之後底音彈性最易察覺,AB 比較後音場都好左。但 DX90 + Traveller + 25-1 ii 會有口形過大情況,唔知係咪要換走部 DX90,苦惱中。

windwolf447 發表於 2014-9-16 13:48

IDM 發表於 2014-9-16 10:35 static/image/common/back.gif
DX90 + Traveller + IE800/25-1 ii 使用中。
德國組合係幾夾聲。

我個人覺得將DX90換成一D暖聲少少嘅更夾

jeffyw 發表於 2014-9-16 14:02

windwolf447 發表於 2014-9-16 13:48 static/image/common/back.gif

Ap100+traveller+w60使用中,唔錯唔錯{:1_340:}

IDM 發表於 2014-9-17 03:23

windwolf447 發表於 2014-9-16 13:48 static/image/common/back.gif

師兄講得無錯,依家細緻度同動態都唔算差,係音樂感真係窄窄地

dante_tazz 發表於 2014-9-17 12:33

做左全模既C兄對半模有冇試過用用下隻IE800由隻全模度"跣"左出尼?

stevenyu2000 發表於 2014-9-17 13:40

dante_tazz 發表於 2014-9-17 12:33 static/image/common/back.gif
做左全模既C兄對半模有冇試過用用下隻IE800由隻全模度"跣"左出尼?

用左就黎一年,從無試過

VictorTo 發表於 2014-9-17 21:16

dante_tazz 發表於 2014-9-17 12:33 static/image/common/back.gif

我第一對全模右耳有呢個問題,最來重俾我整爛左{:1_255:}
之後補整過隻右耳($450),呢隻重得意,裝上耳機後,放喺檯上會自動"唧"出尼{:1_260:}
(可能係我要求補整 右耳時要求做fit啲,等耳機唔會由隻全模度"跣"左出尼)

跟住做模師父免費重做過一對全新俾我{:1_351:} 就冇再出問題

c.m. 發表於 2014-9-19 01:18

未試過{:6_141:}

dante_tazz 發表於 2014-9-21 09:22

VictorTo 發表於 2014-9-17 21:16 static/image/common/back.gif
我第一對全模右耳有呢個問題,最來重俾我整爛左
之後補整過隻右耳($450),呢隻重得意,裝上耳機後 ...

咁都係要上匯聽搞搞佢先,唔該晒CHING~
頁: 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 [23] 24 25
查看完整版本: 相見恨晚~入手Sennheiser ie800+其他耳機短評(新增全模耳塞聽感)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。