小瑟 發表於 2014-8-7 18:31

waterming49 發表於 2014-8-6 22:42 static/image/common/back.gif
各位大哥,本人新仔-個,最近都入左呢個忽耳筒,但唔知點解睇戲總係2ch,唔知係咪駁錯線,但我的駁法只係B...

你講既解碼係咩來????
(Post76 Android 手機版送出)

chufelix 發表於 2014-8-7 21:32

lawfai 發表於 2014-8-7 16:43 static/image/common/back.gif
Chufelix ching, is it no sound or downgrade to non-HD sound?My amp is Pioneer LX-82

my 5010 downgrade to analog 2.0 when I tried to passthrough Dobly true HD.
then once I tried DTS master, there's no sound.

waterming49 發表於 2014-8-8 16:11

小瑟 發表於 2014-8-7 18:31 static/image/common/back.gif
你講既解碼係咩來????

解碼即係H W700Ds,對唔住表達得太差,其實係咪要藍光機同碟都要支援到7.1及9.1信号的?又再次麻煩各位大佬。

manbbb 發表於 2014-8-11 18:16

我都忍吾住,跟樓主入左!!!!!
幾好聲

adrian01 發表於 2014-8-17 01:43

噚晚用嚟耳美國隊長2
巴基打落去隊長個盾啲聲真係好正{:1_351:}

manbbb 發表於 2014-8-17 16:07

adrian01 發表於 2014-8-17 01:43 static/image/common/back.gif
噚晚用嚟耳美國隊長2
巴基打落去隊長個盾啲聲真係好正

同意{:1_254:}

wadee 發表於 2014-8-25 10:05

我想問下
我是用oppo 105
我現在畫hdmi 1去TV,聲hdmi 2去5010 av amp
咁如要加耳筒MDR HW700RS要點接先最好?
如oppo hdmi 2去hw700rs再去5010有冇問題?
還是一定要好似樓主嘅接法hdmi 1去hw700rs再去tv?

AV野多隻香爐多隻鬼
還是索性oppo 105雙hdmi出
Hdmi 1去5010出聲畫,Hdmi 2去 hw700rs?

wadee 發表於 2014-8-26 07:19

chufelix 發表於 2014-8-1 08:33 static/image/common/back.gif
因為source太多,接唔嗮。
PS3. Ps4 oppo PC now TV.

師兄
想問下如我用105,一般都是用聲畫分離的
咁如畫由hdmi 1去電視
聲由hdmi 2去hd700ds再去5010有冇問題
謝謝

hoho1986 發表於 2014-8-26 15:07

如果不開發射器,hdmi能用嗎,打算駁電腦,因為有時開電腦上網無必要開發射器?

chufelix 發表於 2014-8-26 22:12

wadee 發表於 2014-8-26 07:19 static/image/common/back.gif
師兄
想問下如我用105,一般都是用聲畫分離的
咁如畫由hdmi 1去電視

沒有試過嗮,你講3個方案應該都可以。
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 19 20
查看完整版本: Sony MDR-HW700DS 要入既始終都要入,住家男人9.1系統。

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。