小瑟 發表於 2014-6-21 12:21

Sony MDR-HW700DS 要入既始終都要入,住家男人9.1系統。

叫得住家男人,即係比屋企人玩哂個廳果隻啦, Sony呢排出左隻我地呢亭人既救星, 3千幾即入啦。{:6_183:}{:6_183:}{:6_183:}{:6_183:}
(Post76 Android 手機版送出)

7月28日更新 : 我唔知原來大家仲有覆我呢個帖呢, 同大家SAY個SORRY先, 因為太忙玩緊其他野, 所以都冇同大家分享呢件野, 不過呢件野小瑟依家真係用得最多, 一陣可能又要搵佢談下心先得勒!!!!{:6_138:}

會唔會好焗???
首先講個耳機感覺先, CTMK兄同 gikifk兄問, "睇戲戴兩個鐘會唔唔好焗", 我可以話比你聽, 如果唔開泠氣, 一定焗到PK, 不過如果係一般情況下, 睇哂成套戲都唔會覺得有唔舒服既感覺, 整體來講真係OK的!!!{:6_157:}

底音夠勁嗎?中置的人聲出唔出呢?
之後 goldberg0083兄問, 底音夠勁嗎?中置的人聲出唔出呢?, 我可以好肯定話比大家聽, 如果駁岩左, 食哂成個HD AUDIO, 值頭好似成個SUB仔放左係頭咁, 小瑟睇DIE HARD 6時, 佢機關槍掃人果彈, 成個耳機機身係咁震, 唔係講笑, 係真係一下下咁震出黎, 好誇的!!{:6_174:}

接駁方法???
估唔到咁多朋友問小瑟點駁....呢下就真係要分享一下, 本來小瑟天真地, 諗住用 AMP既HDMI OUT 2 號仔出比佢, 咁咪對依家既其他器材唔會有影響囉, 點知......原來所有既AV AMP既HDMI OUT都只係出到2CH既音效, 過唔到HD AUDIO出黎, 就係因為咁, 小瑟唯有將OPPO 105D既HDMI1先駁左入 SONY HW700DS先, 之後再由 HW700DS HDMI OUT返上TV, 不過小瑟用返二條一模一樣的 KRODZ LUX 1.5M, 係咁既情況下, 又要佢食到 HD AUDIO, 又想KEEP返個好畫面, 唯有係咁駁啦, 不過老實講, 小瑟又真係唔係好覺畫汁有差左, 算數啦~{:6_146:}

唔夠聲喎......?
angestw0兄講唔夠聲, 係呀, 唔知點解, 我係SONY STORE聽時, 就覺得好大聲, 但返到屋企時, 就覺得唔係好夠聲, 依家我平均都用最9度(當10度最大計)先覺得夠聲!!!

差電問題???
garyu兄, 我用 SONY Z2條USB線差都OK喎~~~

happyjoe 發表於 2014-6-21 12:26

{:6_157:}{:6_212:}

wadee 發表於 2014-6-21 12:30

正!!
我都想試下~

goldberg0083 發表於 2014-6-21 12:35

o唔ok呀{:8_395:}

ctmk 發表於 2014-6-21 12:45

睇戲戴兩個鐘會唔唔好焗{:6_141:}

heip 發表於 2014-6-21 14:32

{:6_157:}
(Post76 Android 手機版送出)

chanchung23 發表於 2014-6-21 14:48

very good

hong or water ?

kame3019 發表於 2014-6-21 15:50

E隻港版個price今次算係做得較好
抵用,用左2個月,幾滿意

goldberg0083 發表於 2014-6-21 17:12

底音夠勁嗎?
中置的人聲出唔出呢?{:8_390:}

bigair 發表於 2014-6-21 20:29

快d出報告啦{:6_195:}
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: Sony MDR-HW700DS 要入既始終都要入,住家男人9.1系統。

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。