nebulam42 發表於 2014-6-18 22:48

wadee 發表於 2014-6-18 22:18 static/image/common/back.gif
Ok,冇問題~
給你淘寶link~
http://a.m.taobao.com/i10552626140.htm?ttid=212200@taobao_android_4.3.0 ...

Thanks
(Post76 Android 手機版送出)

keytai214 發表於 2014-6-18 22:57

wadee 發表於 2014-6-18 22:16 static/image/common/back.gif
我是淘番黎的,香港可能冇衣款發泡膠~
我諗住撞下彩試下~
其實我都有諗過買木個d擴散板,效果應該更好, ...

運費成 百元一塊 ... 真的太貴 (可能太易爛)... ... 一向要求發 順豐 ... ... 以重量計費 ... ... 但如今有效果 ... 恭喜 {:6_195:}

我看過木製的價錢 ... 板+運費, 總價貴不了多少 ... 效果無法估計, 但應該較長壽 ... ... 不怕小朋友的手指 {:6_188:}

wadee 發表於 2014-6-18 23:08

keytai214 發表於 2014-6-18 22:57 static/image/common/back.gif
運費成 百元一塊 ... 真的太貴 (可能太易爛)... ... 一向要求發 順豐 ... ... 以重量計費 ... ... 但如今 ...

我都係順豐~
因快遞是體積或重量, 邊樣貴就計邊種方法~
{:6_126:}

木製的運費應該同我發泡膠差不多~
只是會貴在物品價錢~
下次我會試下木制的擴散板, 耐不耐二手區會有~
{:6_146:}

keytai214 發表於 2014-6-18 23:23

wadee 發表於 2014-6-18 23:08 static/image/common/back.gif
我都係順豐~
因快遞是體積或重量, 邊樣貴就計邊種方法~

我上次買 吸音海棉,體積跟你的差不多 , 運費都只是 262人仔 ... 但你要100/塊 ... 即400元運費 ... 有無用集運? ... ... anyway ... 有用便好, 但淘淘有時都可以講下價 ... ... 下完單, 跟賣家聯繫, 問清楚一齊, 改好價 再付款

wadee 發表於 2014-6-19 00:01

keytai214 發表於 2014-6-18 23:23 static/image/common/back.gif
我上次買 吸音海棉,體積跟你的差不多 , 運費都只是 262人仔 ... 但你要100/塊 ... 即400元運費 ... 有無 ...

我次次都有同買家問清楚的,我都有上順豐個網查過運費都要甘貴,因體積大~
集運係平,但時間耐,如物件有事就冇得追~

lamhokin 發表於 2014-6-19 02:17

要吸低頻既物料真係無得細,我都試左好多野,最後都係要用巨柱{:6_202:}
但效果真係正面的,師兄如果擺到既就諗諗計試下

wadee 發表於 2014-6-19 07:16

lamhokin 發表於 2014-6-19 02:17 static/image/common/back.gif
要吸低頻既物料真係無得細,我都試左好多野,最後都係要用巨柱
但效果真係正面的,師兄如果擺到 ...

真係好大碌~

等D仔女再大個D,可能可以買黎擺下~

謝謝師兄~

{:6_128:}

wadee 發表於 2014-6-19 07:18

lamhokin 發表於 2014-6-19 02:17 static/image/common/back.gif
要吸低頻既物料真係無得細,我都試左好多野,最後都係要用巨柱
但效果真係正面的,師兄如果擺到 ...

原來你轉左相,差D唔認得你添~
{:6_136:}
幾時俾碌野我摸下?
{:6_138:}

ctleung 發表於 2014-6-19 08:35

外國叫RPG用於天花的打散高音不是用來吸底音

lamhokin 發表於 2014-6-19 10:10

wadee 發表於 2014-6-19 07:18 static/image/common/back.gif
原來你轉左相,差D唔認得你添~

幾時俾碌野我摸下?

我吾好哩味野架{:9_434:}
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16
查看完整版本: 開箱!! 二維聲學泡沫擴散板!! (2樓己加相及報告)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。