kinghero 發表於 2014-6-13 20:34

師兄買anthem mrx310啦, CA的品質太差, 我部751R一年不夠壞2次, 每次修理都要成個月{:6_132:}

redioleong 發表於 2014-6-30 11:29

redioleong 發表於 2014-6-13 16:05 static/image/common/back.gif
期待mrx 310中,但已身癢睇近int. amp 了,師兄有冇d入門介紹下,早前76 d 師兄討論近部creek e50 a 都唔錯 ...

各位師兄,小弟終於忍唔住入手了krells300i ,但出現了d問題,遲d有排問各師兄啦,thx
(Post76 Android 手機版送出)

happypanda1666 發表於 2014-6-30 15:58

丁蟹 發表於 2014-6-12 12:58 static/image/common/back.gif
ANTHEM MRX 710 行貨暗價 !%@))
我都係呢個價入
玩左已經1個月

請問Ching 同日本機比較分別係咩?我都好有興趣MRX 510/710

redioleong 發表於 2014-6-30 16:53

happypanda1666 發表於 2014-6-30 15:58 static/image/common/back.gif
請問Ching 同日本機比較分別係咩?我都好有興趣MRX 510/710

簡單d,好似師兄建議去聽下,我買athem 310,因當時剛剛有得試聽sr 6008,其實想試埋ca ,但沒機會試到651r,sales 哥哥話試下anthem入門310,一試我覺得310 比較扎實❪睇戲方面❫,聽歌清晰❪硬❫過6008,跟住試埋510,唔駛講,夠力,最後忍住買了310,因有師兄提點過如聽歌要加int amp 會好d.由於我係升級器材關係,所以對於自我感覺係良好。

manlad760 發表於 2014-6-30 18:08

小弟新手,剛試了anthem710,正可惜冇現貨,俾錢等貨中。。

louis001 發表於 2014-6-30 19:00

redioleong 發表於 2014-6-30 11:29 static/image/common/back.gif
各位師兄,小弟終於忍唔住入手了krells300i ,但出現了d問題,遲d有排問各師兄啦,thx
(Post76 Android...

呢隻K仔對聽歌聲音好敏感 要小心同自己屋企器材夾下睇下欠乜
睇戲就問題不大 如一手機建議師兄先 用跟機線煲一排先

redioleong 發表於 2014-6-30 20:25

louis001 發表於 2014-6-30 19:00 static/image/common/back.gif
呢隻K仔對聽歌聲音好敏感 要小心同自己屋企器材夾下睇下欠乜
睇戲就問題不大 如一手機建議師兄先 用跟機 ...

師兄,請問int amp 唔用時好唔好熄埋後面個power制,如長期待機我覺得部機好熱,是否正常。
還有一個困擾問題,開機後喇叭持續會有吱吱聲,雖然細細聲,是正常嗎,可以解決嗎,定不用理會,請教各師兄指點,thx

louis001 發表於 2014-7-1 00:57

redioleong 發表於 2014-6-30 20:25 static/image/common/back.gif
師兄,請問int amp 唔用時好唔好熄埋後面個power制,如長期待機我覺得部機好熱,是否正常。
還有一個困擾 ...

請問int amp 唔用時好唔好熄埋後面個power制,如長期待機我覺得部機好熱,是否正常。==呢樣要等K仔用家答你正唔正常
我通常用待機模式

還有一個困擾問題,開機後喇叭持續會有吱吱聲,雖然細細聲,是正常嗎,可以解決嗎,定不用理會==係開AMP 開INTAMP
開邊樣會出現呢個情況 {:6_141:}

redioleong 發表於 2014-7-1 01:16

louis001 發表於 2014-7-1 00:57 static/image/common/back.gif
請問int amp 唔用時好唔好熄埋後面個power制,如長期待機我覺得部機好熱,是否正常。==呢樣要等K仔用家答 ...

Thx,我係想問int amp 著時對喇叭有細吱吱聲,而以前駁AV amp係無呢種情況出現,可能係2ch新手,所以緊張左d。

gikifk 發表於 2014-7-1 09:43

{:6_141:}聽到吱吱聲,可能部機有問題
頁: 1 2 3 [4] 5 6 7
查看完整版本: 要決定鳥,anthem定ca,忍唔住買多部krell 300i聽歌先

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。