the_1 發表於 2014-6-5 17:11

有關Bass Trap

有冇C兄用過Bass Trap 減低頻, 效果如何?

keytai214 發表於 2014-6-5 20:31

香港地 ... 應該 無乜人 有地方擺 Base Trap {:1_332:}

wadee 發表於 2014-6-5 20:59

要貴個d先有用,擺舊大野係牆,甘我情願用靚絲收低韻好過~

keytai214 發表於 2014-6-5 21:50

wadee 發表於 2014-6-5 20:59 static/image/common/back.gif
要貴個d先有用,擺舊大野係牆,甘我情願用靚絲收低韻好過~

靚絲 ??? 甚麼來的?

wadee 發表於 2014-6-5 23:15

keytai214 發表於 2014-6-5 21:50 static/image/common/back.gif
靚絲 ??? 甚麼來的?

手快打錯,係靚線材,再加擺位

Stanley5387 發表於 2014-6-6 07:53

喺 Post 76 有位師兄玩呢瓣嘢玩到非常認真, 佢有心到專誠將自己嘅影音房建築圖則寄去俾外國專做低頻控制嘅designer去設計、 訂購質料同安装, 出嚟嘅效果仲{:6_193:}{:6_193:}{:6_193:} …………………… 不過投資費用亦 ……………… {:6_209:}{:6_209:}{:6_209:}

wadee 發表於 2014-6-6 11:27

俾你整到冇晒駐波都死啦!!
東一舊西一舊!!
老婆老佬都似!!

the_1 發表於 2014-6-6 11:40

我想放呢種,唔知效果如何?
http://www.auralex.com/bass_traps_lenrd/bass_traps_lenrd.asp

HenryYuan 發表於 2014-6-6 11:51

玩過 Bss Trap + 中音 + 高音吸音 2年,D 聲梗係1流, 但攪到間屋醜到噁兼好大膠味!最後都頂吾順拆走晒

pwong888 發表於 2014-6-6 12:05

the_1 發表於 2014-6-6 11:40 static/image/common/back.gif
我想放呢種,唔知效果如何?
http://www.auralex.com/bass_traps_lenrd/bass_traps_lenrd.asp ...

呢隻海棉bass traps 無用架, 我以前玩過, 密度吾夠, 只吸到 D D 高音, 對低音完全無用。要買就買GIk
http://www.gikacoustics.com/product/gik-acoustics-tri-trap/

頁: [1] 2 3
查看完整版本: 有關Bass Trap

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。