redioleong 發表於 2014-5-15 00:39

louis001 發表於 2014-5-14 23:58 static/image/common/back.gif
551 其實都好夠玩將來真係想升級先再加後級都得
av 要慢慢玩先有樂趣 唔駛乜野都一步到位既
...

師兄,我對前置係focus audio fr 30 書架式喇叭,寫住made in Canada , 551R 可以嗎?因為我暫時無諗住換其他設備。

louis001 發表於 2014-5-15 00:48

redioleong 發表於 2014-5-15 00:39 static/image/common/back.gif
師兄,我對前置係focus audio fr 30 書架式喇叭,寫住made in Canada , 551R 可以嗎?因為我暫時無諗住換 ...

未聽過 不過551R 都算百撘既 暫時都諗唔到有咩喇叭會特別唔夾{:6_136:}
不過上網睇過佢的資料 睇黎夾鬼妺應該都唔錯{:6_193:}

目前是使用fc30,聲音很有感情....水分很多.
又有大喇叭的氣勢.

freeman123 發表於 2014-5-15 01:11

louis001 發表於 2014-5-14 23:58 static/image/common/back.gif
551 其實都好夠玩將來真係想升級先再加後級都得
av 要慢慢玩先有樂趣 唔駛乜野都一步到位既
...

是呀 慢慢加上去才有樂趣的{:1_351:}

billy829 發表於 2014-5-15 02:36

恭喜你加入ca大家庭{:6_195:}

freeman123 發表於 2014-5-15 10:48

louis001 發表於 2014-5-14 22:46 static/image/common/back.gif
師兄最後入左邊部

CHing,我想換電源線 聽說紅腸很好 在AV很合適但如果聽歌仔是否一般般呢?如果在秋記訂做一條1米連普通插頭大約要幾銀呢?你有什么好提議呢?謝謝!

louis001 發表於 2014-5-15 11:30

freeman123 發表於 2014-5-15 10:48 static/image/common/back.gif
CHing,我想換電源線 聽說紅腸很好 在AV很合適但如果聽歌仔是否一般般呢?如果在秋記訂做一條1米連普通插頭 ...

紅腸俾AMP 用係唔錯 我自己都用緊幾條 不過幾錢 係邊度整好我俾唔到意見
因為我係朋友幫我攪 或者師兄可以爬下文 睇下其他師兄係邊度買同點講
因為又要加IP2 柏金屎先會有效果提升 為免又俾的無謂人話又係度吹水
所以師兄都係自己去爬下文先會好的 我相信76都好多紅腸POST 可以俾師兄你參考

wadee 發表於 2014-5-15 12:15

freeman123 發表於 2014-5-15 10:48 static/image/common/back.gif
CHing,我想換電源線 聽說紅腸很好 在AV很合適但如果聽歌仔是否一般般呢?如果在秋記訂做一條1米連普通插頭 ...

條紅睇好粗,長度預多d好,一米會唔會好搐?

freeman123 發表於 2014-5-15 12:34

louis001 發表於 2014-5-15 11:30 static/image/common/back.gif
紅腸俾AMP 用係唔錯 我自己都用緊幾條 不過幾錢 係邊度整好我俾唔到意見
因為我係朋友幫我攪 或者師兄可 ...

多謝CHing意見 红腸是好但可能太粗了 我機后沒有多少位置了

freeman123 發表於 2014-5-15 12:37

wadee 發表於 2014-5-15 12:15 static/image/common/back.gif
條紅睇好粗,長度預多d好,一米會唔會好搐?

除了红腸 CHing有什麼好介紹呢?红腸可能放不了

louis001 發表於 2014-5-15 12:40

freeman123 發表於 2014-5-15 12:34 static/image/common/back.gif
多謝CHing意見 红腸是好但可能太粗了 我機后沒有多少位置了

佢係粗 但識好多師兄插左部amp後 抆唔返出黎喎 {:6_176:} 我自己都係
平平地又有效果 其實可以一試
頁: 1 2 [3] 4 5
查看完整版本: 由入門av amp 想升級求意見及建議

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。