pcboydaniel 發表於 2014-8-15 16:06

skyidea 發表於 2014-8-15 12:30
再次多謝師兄.

轉用EAC -> 用copy image and create cue sheet. -> 把 wav 和 cue 放到 micosd, 終於可 ...

不用客氣,之前用咩 Rip 做 wave file ?

pcboydaniel 發表於 2014-8-15 16:08

skyidea 發表於 2014-8-15 15:07
電話已有用另一張.... ......睇下電腦展有冇平D....

電腦展唔一定會好平,一般都係散貨多。我在星際一樓買的講下價就得了。格哂旺電和星際東芝盒裝 64GB 最平都係星際。

skyidea 發表於 2014-8-15 17:23

pcboydaniel 發表於 2014-8-15 16:06 static/image/common/back.gif
不用客氣,之前用咩 Rip 做 wave file ?

{:6_136:} 之前用itune rip aiff, Wav....所以要重新再rip....{:6_136:}

skyidea 發表於 2014-8-15 17:24

pcboydaniel 發表於 2014-8-15 16:08 static/image/common/back.gif
電腦展唔一定會好平,一般都係散貨多。我在星際一樓買的講下價就得了。格哂旺電和星際東芝盒裝 64GB 最平 ...

謝謝師兄.

pcboydaniel 發表於 2014-8-16 01:40

pcboydaniel 發表於 2014-8-7 19:08 static/image/common/back.gif
師兄有 Intruder balance 正啊....流口水中

我就用來接 Solo 煲耳牛, 新玩具梗係要玩盡佢睇下 ...

殘忍對決之 AP100 vs Naim CD 本已進行第二輪....可是身痕之故 (都話左無事咪亂試野)!!{:6_199:}
話說上次買條 AQ Big sur 時順便買左呢個小玩具:

咁就出左事了!!! 身痕走去拔正插在 Naim CD 機後的 Nordost Blue heaven RCA 接上這轉插然後插入 AP100 line out 度聽....{:6_212:} 死火了, 點解條 AQ Big sur 變左咁廢既!!! 唔聽都聽左無辦法了...今晚收工又走去代理買埋以下呢條 AQ Sydney...
條 AQ Big Sur 極速放了給老友...無眼睇了...{:6_187:}

未開聲已經完全 KO AQ big sur 無得比 (AQ Sydney 訂價 $1530)...... 咁點解唔直接入 blue heaven 3.5mm-rca 呢?
因為要試 blue heaven 隨時可拔來試而且 AQ Sydney 比較清聲底個人覺得夾 AP100 更適合. 用上和AP100差不多價錢的接線來玩 PK.. AP100 line out 真係好掂先可以打動到我入手 Sydney !以價錢來比和 Blue heaven 算是同級咁之後既 PK 會變得更有趣和 "公平" 一點.........待呢條新線 run-in 一星期就來 HD600 的聽感對決.........(初步聽感已和 CD 機拉近了不小)

PCMM1 發表於 2014-8-18 11:31

pcboydaniel 發表於 2014-8-16 01:40 static/image/common/back.gif
殘忍對決之 AP100 vs Naim CD 本已進行第二輪....可是身痕之故 (都話左無事咪亂試野)!!
話說上 ...

poly兄的精彩報告
小弟期待待續
{:6_211:}

hugo2009 發表於 2014-8-18 20:35

部機除左大改之外 總有個program可以提升音質
我聽個 最少加左2成分別
不個要$$${:6_122:}個program

cigarschan 發表於 2014-8-18 20:42

sandisk 聲都唔差只係慢同貴.....如果要快卡就會比同級貴

cigarschan 發表於 2014-8-18 20:43

今日我又領部AP100毒人......應該毒人成功{:1_352:}

pcboydaniel 發表於 2014-8-18 22:23

PCMM1 發表於 2014-8-18 11:31 static/image/common/back.gif
poly兄的精彩報告
小弟期待待續

謝謝師兄加分{:8_403:}   現在每日都煲住條新線和HD600 (其他牛牛唔搞住) 務求 PK 的主角都在理想狀態中....一星期內會出報告.
個人最期待的 PK 是 W5000, 它最難搞.....死力唔得, 好考驗前端控制力.
頁: 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 [59] 60 61 62 63 64 65 66 67 68
查看完整版本: [開箱] 性價比高得嚇人的DAP - Hidizs AP100

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。