jonathanlkh 發表於 2014-5-7 18:35

dezispop 發表於 2014-5-7 18:22 static/image/common/back.gif
用三節膠可能有唔同效果

我用佢個D耳膠咋,不過已經覺得同846有好大分别(兩隻都用平衡),全方面都有提升,不過個bass加得太多的話我覺得太濛,唔知你又係咪咁覺得
(Post76 Android 手機版送出)

dezispop 發表於 2014-5-7 19:02

jonathanlkh 發表於 2014-5-7 18:35 static/image/common/back.gif
我用佢個D耳膠咋,不過已經覺得同846有好大分别(兩隻都用平衡),全方面都有提升,不過個bass加得太多的 ...

個人意見, 萬幾蚊一隻universal fit IEM,
又明知佢係cm, 我會諗方法玩盡佢, 等佢呈現應有 (CM) 實力....

當然做CM roxanne就最直接啦, 不過預咗無得放二手 {:1_248:}

dezispop 發表於 2014-5-7 19:12

jonathanlkh 發表於 2014-5-7 18:35 static/image/common/back.gif
我用佢個D耳膠咋,不過已經覺得同846有好大分别(兩隻都用平衡),全方面都有提升,不過個bass加得太多的 ...

如果可以DIY導管, 你嘅akr03聽感會唔同晒,
不過唔好問我點改裝, I have no idea at all {:1_338:} {:1_338:}

lokkk 發表於 2014-5-7 19:34

bass加得太多的話我覺得太濛 < 我都覺

lokkk 發表於 2014-5-7 19:37

dezispop 發表於 2014-5-7 19:02 static/image/common/back.gif
個人意見, 萬幾蚊一隻universal fit IEM,
又明知佢係cm, 我會諗方法玩盡佢, 等佢呈現應有 (CM) 實力.... ...

你自已都話: 一隻universal fit IEM, 又點會係CM?

你知唔知自已講緊乜?

jonathanlkh 發表於 2014-5-7 19:52

lokkk 發表於 2014-5-7 19:34 static/image/common/back.gif
bass加得太多的話我覺得太濛 < 我都覺

ching你用D乜野推隻Roxanne?

lokkk 發表於 2014-5-7 19:54

jonathanlkh 發表於 2014-5-7 19:52 static/image/common/back.gif
ching你用D乜野推隻Roxanne?

AK240{:1_328:}

dezispop 發表於 2014-5-7 19:54

lokkk 發表於 2014-5-7 19:37 static/image/common/back.gif
你自已都話: 一隻universal fit IEM, 又點會係CM?

你知唔知自已講緊乜?

我一路都知自己講緊乜啦巴打,
我當roxanne universal fit / akr03係roxanne cm demo嘛,
咁你又可以話唔同嘅……

jonathanlkh 發表於 2014-5-7 19:58

lokkk 發表於 2014-5-7 19:54 static/image/common/back.gif
AK240

咁你會唔會換條2.5mm呀?應該好好多

之前用846換左條2.5mm覺得提升唔少

cyrusp 發表於 2014-5-7 20:00

比較有興趣VE6,MG6PRO
頁: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10
查看完整版本: 【12單元耳已爆】JHA Roxanne AKR03 VS JHA16pro舊版 / 個人聽感分享

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。