hksubway 發表於 2014-3-22 15:28

開箱 Sony MDR-HW700DS

上年產物都唔係新野黎, 不過上個月出左BONUS, 個袋有少少錢就走去買下玩具. 上AMAZON訂左呢隻野, 又俾我訂到喎, 可能因為呢隻香港罪大惡極無入啦. 連運費三千鬆啲.

其實用左一個禮拜左右, 模擬多聲道佢都自係咁, , 估唔到低頻佢又唔會肥. 佢都支援到24/192可以聽下歌仔. 人聲夠前, 係樂器唔夠金屬感.

接收力強, 我戴住去排毒隔兩度門都收得好好.

乜都有齊咁濟

全日文說明書同保用證

合照

所有功能都可以係耳機度用

其實你戴上頭佢就會開機, POWER制都好少會掂

內置鋰電

耳綿都幾舒服, 只要你隻耳唔係好大隻的話....佢都算輕, 戴耐啲都唔會好攰

POWER ON!

NEO X就佢新既9.0功能, 不過我輸入得7.1, 所以唔知係咪真係有用

josephm 發表於 2014-3-26 14:58

The original power adaptor is it suitabe for HK use?Thanks!!

hksubway 發表於 2014-3-26 17:16

josephm 發表於 2014-3-26 14:58 static/image/common/back.gif
The original power adaptor is it suitabe for HK use?Thanks!!

no worry, it comes with a universal transformer. but you should buy a travel adapter (2-pin to BS plug).

t1174 發表於 2014-3-26 17:39

May i know the use of "Voice" mode for?

hksubway 發表於 2014-3-27 01:23

t1174 發表於 2014-3-26 17:39 static/image/common/back.gif
May i know the use of "Voice" mode for?

stereo mode that put emphasis on clearer human voice.
there is an 'off mode' for normal stereo playback.

gundamz 發表於 2014-3-30 22:07

我都好想買但請問環曉聲是否真的可以?有5.1前後左右嗎?

enter3057 發表於 2014-3-30 22:50

這隻在信和一些GAME店有賣的沒記錯價錢也是三千鬆D
我DS7100和DS7500也是在這間買價錢比一般耳機店平但不要期待會有售後服務{:6_136:}
不過我由DS7100開始一直也是等緊ATH-DWL5500出新款不過到現在也是全沒消息{:6_147:}

c.m. 發表於 2014-3-31 00:05

{:6_195:}

hksubway 發表於 2014-3-31 13:51

gundamz 發表於 2014-3-30 22:07 static/image/common/back.gif
我都好想買但請問環曉聲是否真的可以?有5.1前後左右嗎?

聽到前後左右咁囉, virtual surround 黎咋.打機的話, 若果SOURCE 本身可以開 prologic IIz 會好好多.
你SOUCEE係咩編碼佢都會用返咩解碼, OSD有得SHOW返出黎.
順帶一題, 佢光纖都食到192/24.

gundamz 發表於 2014-3-31 21:03

thx, 若前後真的分到、已經好唔錯啦、我都係睇戲多
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 開箱 Sony MDR-HW700DS

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。