jeffmao 發表於 2014-5-18 01:08

kc0827 發表於 2014-5-17 14:00 static/image/common/back.gif
睇左兩日,部機畫質好細緻,4.1喇叭比起一般d電視好好多,被動式3D好舒服,以前用開主動式

...

3D被動原來可以甘正, 琴日有些才時間開復仇者睇,咩野都唔駛教過已好開心, 3D好立體
另比較過駁MTV3200D, 唔知係唔係舊CHIPS,畫像及色水竟然無直駁TV甘正, 我同老細輪流試都一致認為, 唔通要換新版MTV8000?

kc0827 發表於 2014-5-18 02:15

jeffmao 發表於 2014-5-18 01:08 static/image/common/back.gif
3D被動原來可以甘正, 琴日有些才時間開復仇者睇,咩野都唔駛教過已好開心, 3D好立體
另比較過駁MTV3200D,...

係,唔洗差電同輕好多,我用MTV7000D但無比較過,如果唔太大分別唔想曬左部7000D{:1_352:}

gikifk 發表於 2014-5-18 09:15

我用MTV 5000D ,出來的色和光都比我部三叔好30%,而且接收穩定好多

gikifk 發表於 2014-5-18 09:19

kc0827 發表於 2014-5-17 14:00 static/image/common/back.gif
睇左兩日,部機畫質好細緻,4.1喇叭比起一般d電視好好多,被動式3D好舒服,以前用開主動式

...

唔洗用電好方便{:6_193:}

siuho1022 發表於 2014-5-18 09:36

用嚟打機仲爽丫{:6_193:}
(Post76 Android 手機版送出)

jeffmao 發表於 2014-5-18 10:09

gikifk 發表於 2014-5-18 09:15 static/image/common/back.gif
我用MTV 5000D ,出來的色和光都比我部三叔好30%,而且接收穩定好多

MTV係正野, 信號經佢再出TV對比由牆直出舊SHARP正幾皮
但今次竟然TV WIN MTV喎, 意想不到
唔少人話MTV對信號要求其實高過TV {:1_352:}

jeffmao 發表於 2014-5-18 10:12

siuho1022 發表於 2014-5-18 09:36 static/image/common/back.gif
用嚟打機仲爽丫

C兄用咩野線駁去TV? 係唔係普通HDMI就掂?
係唔係駁去上中下既中間個HDMI?

8樣野, 原來部TV既軟件ver係3.03.03
新個LGHK網上果個, 美國LG出左新版, 唔敢更新住

siuho1022 發表於 2014-5-18 17:13

jeffmao 發表於 2014-5-18 10:12 static/image/common/back.gif
C兄用咩野線駁去TV? 係唔係普通HDMI就掂?
係唔係駁去上中下既中間個HDMI?

我用hdmi去amp再去電視插hdmi 1位

jeffmao 發表於 2014-5-18 23:20

siuho1022 發表於 2014-5-18 17:13 static/image/common/back.gif
我用hdmi去amp再去電視插hdmi 1位

要慢慢研究下點插先好 3Q!
今日先搞番好接收, 改晒用VIABLE線+STAR金插
由牆入萬事寶, 再由放大器一條去TV,一條入MTV, 終於叫拉近番經MTV同唔經既畫面
叫似樣的, 但係經MTV既色水係呢部機既表現就總係濃左少少,剩下原因只有可能係因為條HDMI既問題
下步就係試唔同HDMI

Andykong 發表於 2014-5-23 00:09

諗住後天星期六出去落單,請問現在最好價/多優惠係邊間啊?
頁: 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 20 21 22 23
查看完整版本: LG 55LA9700 (FALD, 4K, 被動3D)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。