黑翼菜鳥 發表於 2014-2-26 21:22

斯路 發表於 2014-2-10 20:49 static/image/common/back.gif
都係睇其他人講,話HDVD800 HD700聽某一兩種音樂相當有效果,但其他就非常一般般,所以話HD700相當有癖性 ...

我反而感覺HD700和D7000差不多級別,而700聲音比D7000乾淨,平玩還不錯的說,如果要和T1比,聲音密度和人聲上我比較喜歡T1

Andykong 發表於 2014-2-26 22:44

黑翼菜鳥 發表於 2014-2-26 21:22 static/image/common/back.gif
我反而感覺HD700和D7000差不多級別,而700聲音比D7000乾淨,平玩還不錯的說,如果要和T1比,聲音密度和人聲上 ...

多謝師兄割愛,希望玩得掂,玩得開心啦!

HD700 果然易相處,暫時用 DX100 聽都幾開心,但要到 4 月中先有時間開始尋找耳擴的季節!

黑翼菜鳥 發表於 2014-2-27 19:03

Andykong 發表於 2014-2-26 22:44 static/image/common/back.gif
多謝師兄割愛,希望玩得掂,玩得開心啦!

HD700 果然易相處,暫時用 DX100 聽都幾開心,但要到 4 月中先 ...

吓!!原來買主是你嗎??我現在才留意到{:6_223:}
HD700相比HD800和T1易玩,我平常用AK100推也不錯(不過近來比較常用A900X LTD 因為不用轉頭)
聲音感覺在D7000和T1兩者之間,結他和小提琴表現比較好,
你架DX100原來有6.5頭,真的令我非常意外{:6_193:}

Andykong 發表於 2014-2-27 21:36

黑翼菜鳥 發表於 2014-2-27 19:03 static/image/common/back.gif
吓!!原來買主是你嗎??我現在才留意到
HD700相比HD800和T1易玩,我平常用AK100推也不錯(不過近來 ...

係我啊,我知你係前輩師兄,所以放心交易,只是奇怪你當日無係度出 HD700 既分享!

用 AK100 都得?是初代定 mk2? 咁我要試下部 X5 推唔推到,有驚喜都未定喎!

斯路 發表於 2014-2-28 08:31

法國Amazon有649 EUR既Beyerdynamic T1,師兄們可以留意下。可惜洗突左{:6_191:}

Andykong 發表於 2014-2-28 10:26

斯路 發表於 2014-2-28 08:31 static/image/common/back.gif
法國Amazon有649 EUR既Beyerdynamic T1,師兄們可以留意下。可惜洗突左

我都係啊,一買左 HD700 突然見到幾隻二手心頭好蒲頭!

一年德水 T1 放 5300 (我估係 ttthhhkkk 大大個隻),HE500 又有,叫價 4400,連絕版 Denon D5000 都剛剛成交 (之前同賣家傾過,佢要收 2300)!

如果唔係駛大左兼打算下個月去美國時買多隻 Close back,真係想入多隻架!{:1_332:}

黑翼菜鳥 發表於 2014-2-28 19:07

Andykong 發表於 2014-2-27 21:36 static/image/common/back.gif
係我啊,我知你係前輩師兄,所以放心交易,只是奇怪你當日無係度出 HD700 既分享!

用 AK100 都得?是初 ...

我的AK100是初代,HD700在AK100還算OK,聲就夠音質只算可以,不過可以証明HD700是很好推的.{:6_208:}
無係度出是因為我還不能在這裡的2手區開PO{:6_216:}

Andykong 發表於 2014-3-26 10:20

斯路 發表於 2014-2-28 08:31 static/image/common/back.gif
法國Amazon有649 EUR既Beyerdynamic T1,師兄們可以留意下。可惜洗突左

法國似乎是買耳機的好地方喎!

Senn 記 HD700
        EUR 455,43 (~HKD 4880)

http://www.amazon.fr/Sennheiser-Casque-st%C3%A9r%C3%A9o-dynamique-titane/dp/B008B8UBCA

bubuharry 發表於 2014-3-26 13:10

呢隻野係咪同HD650一樣咁惡推

Andykong 發表於 2014-3-26 14:59

bubuharry 發表於 2014-3-26 13:10 static/image/common/back.gif
呢隻野係咪同HD650一樣咁惡推

推力要求計,hd700 比 HD600/HD650/HD800 都易推好多!
頁: 1 2 [3] 4
查看完整版本: HD700 in Amazon Spain

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。