Andykong 發表於 2014-2-9 21:53

jaffeinism 發表於 2014-2-9 18:49 static/image/common/back.gif
吾知你點定義"玩得靚"

我自己用套2W中 (解碼+耳放, 吾計線, 電源), 都可以收貨, 同系統下T1絕對比700好 ...

我只知道靚唔靚,不可能用 2W中呢個數字來衡量的,師兄有心分享咪講下你點睇兩者既表現囉,呢個世界唔係得好同唔好,玩 audio 亦都唔係得平野同貴野之別的。

師兄似乎比人踩親咁,其實大家分享 hobby 的甜酸苦樂是開心事,何必要咁 hostile 呢?現在講緊買玩具,唔係買凶殺人,我開 thread 問買 HD700,大家玩尋寶邊度最平,是何許開心事,Post76 唔係咁都容不下吧?

jaffeinism 發表於 2014-2-9 22:31

我吾知邊句令你有敵意 ... 睇尼講多左 ... 有時有人話點解吾分享下心得, 結果講多句原來都會有事...

不如你將QUOTE左我既DEL左, 我又加多幾錢肉緊讚到700天下無敵甘, 甘豈不是皆大歡喜?

laz 發表於 2014-2-9 23:23

HD700我個人真不太好,無一次我覺得好(不過因為次次試我都一定係700同800一齊聽來比較)。不過看看你聽開邊類音樂,某些類別的話700都有地位。

T1 我又真係覺得好過HD700 (好多)。我甚至只係DAC個headphone out出,都覺得好過 HD700配HDVD800。不過也應該和我個人的音色喜好有關。推唔好的T1的確係難以理解點解佢可以貴過DT880. 另一個Setting我聽過的T1也很不錯,CDP入Luxman P700,不算甚麼神級器材吧?

還有,T1邊鬼算攻頂呀呢個時代.....咁都叫攻頂,ED5 009 呢D叫乜好呢?升天?

laz 發表於 2014-2-9 23:26

BTW睇返你第一個POST那張Screen 圖,個Rating只得兩粒星,最好理解一下個人點解俾咁低Rate。雖然呢個Item現在好像是Amazon直接出貨的。

And我無記錯的話,你試下用美國或英國等的Account Login看看Log唔Log到

Andykong 發表於 2014-2-10 00:28

laz 發表於 2014-2-9 23:26 static/image/common/back.gif
BTW睇返你第一個POST那張Screen 圖,個Rating只得兩粒星,最好理解一下個人點解俾咁低Rate。雖然呢個Item現 ...

試過美國電址唔 accept,應該是只寄歐盟地址了。

我 Google Translate 過話係 Sold & Shipped by Amazon,所以無再深究,Amazon 對 customer protection 算不錯,所以我個都接受到。用 Google Translate 只能知個大概,要 check 評語和其他細節就比較麻煩了。

斯路 發表於 2014-2-10 00:51

感覺上HD700走向同HD600 HD650走向唔同,相對較為小家子氣。有其他玩家指配上Sennheiser HDVD800效果(意想不到地)唔錯,但其他組合下難以發揮。

但之前自己音展玩過就咁HD700,印象實在唔太好呢。總係覺得HD700有自己既癖性,唔易處理。

睇下會唔會有師兄可以講講點先搞得掂HD700,同埋搞得掂又係咩野聲啦

jaffeinism 發表於 2014-2-10 00:53

Andykong 發表於 2014-2-10 00:28 static/image/common/back.gif
試過美國電址唔 accept,應該是只寄歐盟地址了。

我 Google Translate 過話係 Sold & Shipped by Amazon ...

搵英國朋友或者英國轉寄

Andykong 發表於 2014-2-10 09:18

jaffeinism 發表於 2014-2-10 00:53 static/image/common/back.gif
搵英國朋友或者英國轉寄

憾事,在英國讀書時無好好同本地人打交道,好友都和我一樣早已回老家,所以此路不通了,代購又要一條數,所以無其他有路人仕一齊玩的話便等 US Amazon 跌到落 $500 才入手吧。

laz 發表於 2014-2-10 20:46

斯路 發表於 2014-2-10 00:51 static/image/common/back.gif
感覺上HD700走向同HD600 HD650走向唔同,相對較為小家子氣。有其他玩家指配上Sennheiser HDVD800效果(意想 ...

700 配HDVD800已經收好?

咁我真係對佢很失望了。

斯路 發表於 2014-2-10 20:49

laz 發表於 2014-2-10 20:46 static/image/common/back.gif
700 配HDVD800已經收好?

咁我真係對佢很失望了。

都係睇其他人講,話HDVD800 HD700聽某一兩種音樂相當有效果,但其他就非常一般般,所以話HD700相當有癖性。唔太記得係邊一兩種音樂,但依稀記得唔係任何類型古典/流行/rock-pop。

當然都只係睇人講,實質係點就唔太清楚啦。
頁: 1 [2] 3 4
查看完整版本: HD700 in Amazon Spain

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。