scene030112 發表於 2014-2-5 15:54

stevenyu2000 發表於 2014-2-5 14:55 static/image/common/back.gif
恭起.

我都係er4用家, 由4s中毒, 最後4b玩到而家

唔通4B會係最後既選擇?!{:1_332:}
ching可以分享下用緊推4s/b嘛?

muffy 發表於 2014-2-5 15:57

scene030112 發表於 2014-2-5 15:54 static/image/common/back.gif
唔通4B會係最後既選擇?!

哇你換野都幾快~
而加玩ER4....
無得番轉頭架, 聽慣左好難聽得番其他
不過source 同 amp要花多D心機啦

scene030112 發表於 2014-2-5 16:05

muffy 發表於 2014-2-5 15:57 static/image/common/back.gif
哇你換野都幾快~
而加玩ER4....
無得番轉頭架, 聽慣左好難聽得番其他

入左HA-11之後幾個月黎第一次入新野{:1_336:}
都係見平平地先入黎玩姐~~

說話依家ety全線加左價{:1_348:}

muffy 發表於 2014-2-5 16:13

scene030112 發表於 2014-2-5 16:05 static/image/common/back.gif
入左HA-11之後幾個月黎第一次入新野
都係見平平地先入黎玩姐~~

ER4S我都好喜歡
不過唔係咁易推
Steven兄玩4S/4B好有心得架

thomaswai 發表於 2014-2-5 17:22

scene030112 發表於 2014-2-4 20:40 static/image/common/back.gif
佩戴上我都覺得大果隻好d
右耳可以塞得好入,左耳就差少少..
透明呢隻有d硬,塞得耐有少少痛

透明太硬, 而且SIZE 細少少...
又唔洗塞得咁入,拉高耳仔放舊膠入去就得, 類似咁
8KwXEqe6Gq4
當你習慣左舊膠,就好似無野塞入耳咁 好舒服
我對4B 煲左一個月先識醒{:8_365:}
300UP 走唔甩

stevenyu2000 發表於 2014-2-5 17:46

thomaswai 發表於 2014-2-5 17:22 static/image/common/back.gif
透明太硬, 而且SIZE 細少少...
又唔洗塞得咁入,拉高耳仔放舊膠入去就得, 類似咁

ER4 係有咁入就隊咁入

我用透明三節, 兩年後, 好軟好正

我無理到要煲幾耐, 只係朋友一聽我果對4b, 係柔順通透好多

SCLEE 發表於 2014-2-5 17:54

stevenyu2000 發表於 2014-2-5 17:46 static/image/common/back.gif

Ching, 请问你是否用ck4mod直推er4b?

stevenyu2000 發表於 2014-2-5 18:02

SCLEE 發表於 2014-2-5 17:54 static/image/common/back.gif
Ching, 请问你是否用ck4mod直推er4b?

落 amp 推

thomaswai 發表於 2014-2-5 18:12

stevenyu2000 發表於 2014-2-5 17:46 static/image/common/back.gif

隊太入,耳壓太大 頂唔信{:8_367:}
兩年{:6_200:}
白灰膠 我平均3~4個月就帶爛一對{:6_188:}

stevenyu2000 發表於 2014-2-5 18:15

scene030112 發表於 2014-2-5 15:54 static/image/common/back.gif
唔通4B會係最後既選擇?!

都可以話係架.

4s 相對較暖, 無咁尖, 較易入口. 但都已經好清.

而4b 係究極地清, 定位, 申廷好盡.

所以玩左4s後, 好自然會玩比s更清之b.

Er 系列唔易發揮得好, 咁我套diy setup都ok. 叫唔錯啦.
推到之4b係一隻好柔好清而又感情起伏都好detail之耳機. 其通透及人聲之毒係獨特的! 前提係你非 basshead
頁: 1 2 [3] 4 5 6
查看完整版本: 新年禮物!紅藍ER4S~~

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。