wadee 發表於 2014-1-20 11:01

LCCI 發表於 2014-1-20 09:23 static/image/common/back.gif
睇完你個post....立即走去買條3米 hdmi 線 玩雙輸出!

果然問題解決左....好流暢.......一陣寫信去飛記 ...

唔洗同飛記講有呢個bugs,你睇清楚說明書,hdmi1去電視,hdmi2 avr去amp,官方建議是同設定是用雙hdmi的,但我都同飛記師父講,雙hdmi,如要設定個amp好麻Q煩{:6_132:}

LCCI 發表於 2014-1-20 12:08

wadee 發表於 2014-1-20 11:01 static/image/common/back.gif
唔洗同飛記講有呢個bugs,你睇清楚說明書,hdmi1去電視,hdmi2 avr去amp,官方建議是同設定是用雙hdmi的 ...

D 師父當然解決唔到啦,因為係軟件問題,雖然轉左雙HDMI 輸出就無事,

但都想佢FIX 晒D BUGS...

所以己經做左野,睇佢點REPLY{:6_199:}

wadee 發表於 2014-1-21 08:49

我諗飛記已經放棄這部機,9700的3.92ver已好耐冇update過{:6_125:}

LCCI 發表於 2014-1-21 09:10

wadee 發表於 2014-1-21 08:49 static/image/common/back.gif
我諗飛記已經放棄這部機,9700的3.92ver已好耐冇update過

我都係努力試下complain...希望有更新啦....打幾隻字造福人群{:6_183:}

wadee 發表於 2014-1-21 10:10

LCCI 發表於 2014-1-21 09:10 static/image/common/back.gif
我都係努力試下complain...希望有更新啦....打幾隻字造福人群

祝你成功,有好消息通知我{:6_149:}

LCCI 發表於 2014-1-22 15:39

wadee 發表於 2014-1-21 10:10 static/image/common/back.gif
祝你成功,有好消息通知我

今日有新updated firmware

philips bdp9700 v4.19 firmware,

要試下解唔解決到先{:6_201:}

wadee 發表於 2014-1-22 19:20

LCCI 發表於 2014-1-22 15:39 static/image/common/back.gif
今日有新updated firmware

philips bdp9700 v4.19 firmware,

我都update左,你試完話我知{:6_190:}

anson11 發表於 2014-1-22 23:39

我 update 咗但應該都解決唔到 !

所以我都玩双 HDMI 解决晒 !

LCCI 發表於 2014-1-23 09:12

Update 完,

有小小comment....
一update完,試播bluray disc 有死機情況,重新開新再播放就無問題。{:6_192:}

用philips remote app 控制9700,死機情況有改善(無咁易死機),上一version 當play 緊cd時,突然用remote app,會令9700 死機。{:6_208:}

但由network 囉NAS 既wav 檔案,有機會死機。(關掉電視機,9700 用rca 駁去amp到,用philips remote app 選nas 的歌),可能係我本身著住電視機用緊hdmi,突然轉 rca 同關電視機聽歌引致9700 突然轉mode。{:6_186:}

其他功能有待測試

小瑟 發表於 2014-1-23 09:17

good88690 發表於 2014-1-15 16:47 static/image/common/back.gif
如果唔用兩條hdmi, 用一條的話, 咁就唔選BITSTEARM, 唔用amp解, 用返9700去解 dts hd, 應該沒問題的.

咁樣好似唔係好岩喎, 唔行BITSTREAM出部AMP, 咁就唔會用到部AMP既HD AUDIO解碼, 好小人會咁做, 始終 AMP既解碼應該會好過BDP既!!!

呢個CASE我有小小懷疑係部PLAYER問題, 不過我真係有小小睇唔明師兄既問題, 因為一套西片BR, 應該都係得一條英語原裝對白係會朕 DTS-HD的, 你轉聽返英文先有DTS-HD係好正常架喎!!!!
頁: 1 2 [3] 4
查看完整版本: 飛記9700 出DTS HD (#26新Firmware報告)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。