jastudio 發表於 2014-1-7 17:44

有無開左盖?梯下機内系咪得一隻牛先,影张相先講到野。。。。
(Post76 Android 手機版送出)

zoneaudio 發表於 2014-1-7 17:48

加番條水線接落機箱鏍絲:)

jastudio 發表於 2014-1-7 18:22

zoneaudio 發表於 2014-1-7 17:48 static/image/common/back.gif
加番條水線接落機箱鏍絲:)

也是,这是最快,同埋吾使理相位既办法。不過你部機條原装线無IEC插,條水线要分開加。。。否则整条线换做3芯线

zoneaudio 發表於 2014-1-7 20:19

呢個幫網友維修既畸屎,
亦有無水線機箱帶電問題,
上圖在喇叭輸出位取樣,
好明顯見到輸出受干擾,
除左安全問題,亦唔會好聲得去邊,
下圖加番水線噪音即時下降,
加與唔加水線,點樣加自行決定

jastudio 發表於 2014-1-7 20:57

zoneaudio 發表於 2014-1-7 20:19 static/image/common/back.gif
呢個幫網友維修既畸屎,
亦有無水線機箱帶電問題,
上圖在喇叭輸出位取樣,

{:6_193:}甘機主快D加啦

billymud 發表於 2014-1-7 21:13

話之個adaptor 乜鬼相位, 唔想得閑痺一痺就改 IEC AC inlet , 一勞永逸......{:1_263:}

樓主有冇留心本來用開果個两腳插既線色呢? 美式插既相位係同HK(英)式相反架.....

jastudio 發表於 2014-1-7 21:28

billymud 發表於 2014-1-7 21:13 static/image/common/back.gif
話之個adaptor 乜鬼相位, 唔想得閑痺一痺就改 IEC AC inlet , 一勞永逸......

樓主有冇留心本 ...

佢可能系得两隻脚插,甘就好难分,掉轉L/N试吓痹吾痹?{:1_253:}
講笑咋,你试吓跟张图check 吓啦

billymud 發表於 2014-1-7 21:43

jastudio 發表於 2014-1-7 21:28 static/image/common/back.gif
佢可能系得两隻脚插,甘就好难分,掉轉L/N试吓痹吾痹?
(Post76 A ...

樓主以前未痺過,可以推想佢從未舉高两隻腳睇下有咩唔同. ...... 有大細腳分phase插入架.

米蘭碧咸 發表於 2014-1-7 23:48

唔該晒ching~~我原裝都係三腳插~~不過我前開過頭只係得一啡一藍~~
jastudio ching 等我聽日試下跟住張圖check下先,不過我唔係好明正方係蘇頭嗎~~

johnme 發表於 2014-1-8 09:58

jastudio 發表於 2014-1-7 21:28 static/image/common/back.gif
佢可能系得两隻脚插,甘就好难分,掉轉L/N试吓痹吾痹?
(Post76 A ...

環牛都可以O甘CHECK嗎?
頁: 1 2 [3] 4 5
查看完整版本: AMP好似漏電

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。