kiu2014 發表於 2014-1-16 20:23

henryctw 發表於 2014-1-16 19:20 static/image/common/back.gif
DXA冇demo咩?

我見唔到有, 冇主動問呀{:1_258:}

leoLJ007 發表於 2014-1-16 23:43

kiu2014 發表於 2014-1-16 20:23 static/image/common/back.gif
我見唔到有, 冇主動問呀

dxa 21/f 有demo 仲可以換卡玩

斯路 發表於 2014-1-17 04:16

kiu2014 發表於 2014-1-16 09:23 static/image/common/back.gif
昨日試晒3部, 我都唔係太識聽, 但就覺得AK100同120 對比802 好似有D底燥同好似有D電子聲, 唔知係咪音源問 ...

HM-802底躁控制比HM-801已經好左,但當然始終係大推力一體機,底躁會係一個問題。要睇師兄接唔接受到呢。

不過既然有時間就當然帶自己歌上去再試多幾次啦,大拿拿幾千蚊,買左改變心意會好麻煩呢。

斯路 發表於 2014-1-17 04:17

leoLJ007 發表於 2014-1-16 23:43 static/image/common/back.gif

嘩正,遲下有時間去試試先
有好多張卡都想試下係咩聲呢{:1_343:}

斯路 發表於 2014-1-17 04:18

muffy 發表於 2014-1-16 09:57 static/image/common/back.gif
呢點我完全贊同
底噪方面901同802都幾明顯, 但AK100/AK120就控制得好好
至於聲音就好個人, 自己喜歡就得 ...

muffy師兄又比較喜歡AK120定係901呢?{:1_352:}

iamsocheap 發表於 2014-1-17 04:38

斯路 發表於 2014-1-17 04:17 static/image/common/back.gif
嘩正,遲下有時間去試試先
有好多張卡都想試下係咩聲呢

仲試?儲齊哂佢召喚神龍啦

muffy 發表於 2014-1-17 09:22

斯路 發表於 2014-1-17 04:18 static/image/common/back.gif
muffy師兄又比較喜歡AK120定係901呢?

覺對係901啦
講聲完勝~ 不過外觀...
佢之前超多bugs, 新版本新電解決左好多問題

斯路 發表於 2014-1-17 20:01

iamsocheap 發表於 2014-1-17 04:38 static/image/common/back.gif
仲試?儲齊哂佢召喚神龍啦

召喚米飯就得
要召喚到神龍,睇怕都要埋另外個兩張{:1_332:} 師兄你就好

kiu2014 發表於 2014-1-17 21:57

leoLJ007 發表於 2014-1-16 23:43 static/image/common/back.gif

今日再試多次, 802真係好正, 已入手

guppyguppyguppy 發表於 2014-1-17 22:42

早兩日約左個朋友, 試了802
問心一句, 如果霎下耳, 真係覺得幾好聽
可惜小弟用IE800, 呢隻耳機唔容易服侍
朋友的802已經加埋平衡卡
低頻控制力仍然未能張IE800餵飽
LOW GAIN唔使講, 完全推唔起個低頻
HIGH GAIN好D啦聽到BASS, 但個質真失望左, 好肥好厚, 但凝聚力唔夠, 下潛力不足
開大個GAIN後人聲仲有d衝衝地添
整體上都幾清新乾淨
依舊8740味度, 人聲係厚厚地咁...
同場推IE8, 就生猛返晒, 推得唔錯
不過以呢個價錢, 仍然唔可以將IE800搞定, 感覺貴左D LU
頁: 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20
查看完整版本: HiFiMAN HM-802 分享文

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。