Andykong 發表於 2013-12-22 02:38

muffy 發表於 2013-12-20 19:06 static/image/common/back.gif
唔係本人聽
但友人話差過120...
雖然價錢係抵, 不過佢話失望...

今日我聽過後覺得部機便完全明白師兄個 friend 點解咁講,希望比 D 時間廠調好聲,下年 3 月出大貨時會有大改善!

ryan2012 發表於 2013-12-22 02:38

Andykong 發表於 2013-12-22 02:35 static/image/common/back.gif
今日去右店排隊試左一陣部 X5 樣版機,外形,screen,做工和 UI 都比 X3 明顯改善,推力只試了 default...

都幾靚仔 {:6_143:}

FROM 右店FB

http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/1528678_238056306361338_123151919_n.jpg
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/1502511_238056323028003_1784320221_n.jpg

lwt 發表於 2013-12-22 03:41

ryan2012 發表於 2013-12-22 02:38 static/image/common/back.gif
都幾靚仔

FROM 右店FB

C兄邊有得試呀?

mu779uppy 發表於 2013-12-22 09:09

哈,sony淨係用android已經死左一半,仲咩都唔講,相反802 x5一早詳盡公布規格,點解?因為唔怕你講,至怕你唔試,信心十足!而且用上雙解碼,實力不用質疑!
(Post76 Android 手機版送出)

scene030112 發表於 2013-12-22 11:55

右店即係???

jasonfoknxu 發表於 2013-12-22 12:22

scene030112 發表於 2013-12-22 11:55 static/image/common/back.gif
右店即係???

「右店」的英文: Rigxx Shop

{:1_340:}

Andykong 發表於 2013-12-22 12:49

mu779uppy 發表於 2013-12-22 09:09 static/image/common/back.gif
哈,sony淨係用android已經死左一半,仲咩都唔講,相反802 x5一早詳盡公布規格,點解?因為唔怕你講,至怕你唔試, ...

我又唔明點會將乜都唔講理解成是因為用了 Android, 或者係因為 Sony 對部機無信心!點解唔可以解讀成 Sony 對部機有信心,「你話之我用乜料,我靚仔好聲夠殺啦」!

我亦唔明點解某D廠有公布用乜 chip 就係對件產品有信心,任你講!以小弟僅有既 marketing 理解,是這些公司希望藉這些知名 Chipset 來提高 potential customer 既期望,所收可能是剛好相反的意思!

t1174 發表於 2013-12-22 15:05

因為"過往股價"問題吧. 反正個 MARKET 又好像受WOR. 但自己而言, 也是聽自己東西囉, 甚麼 CHIPEST 至多不過是一個資訊, 單知道一個 BRAND. 反而是信做出自己品牌而好聲, 咁會更吸引我囉.

不過行ANDROID 難好聲我是信的, 而SONY, 我反而唔睇好的是它的S-MASTER 那個 D-AMP......而 D100 那些就反而OK.

gxy 發表於 2013-12-22 17:03

听过802和x5.x5性价比高,但是推力过大,即使是k702 65th都会出现底躁。塞子的问题就更重了。但是配低灵敏度或是高阻抗的大耳,还算不错。
802素质上比901差点,声音的音染什么的比801要少,可以理解为是901和801的综合体

t1174 發表於 2013-12-22 17:16

推力过大????

未聽過不應確定, 但我想已各下的說法不是推力過大, 要知 K70X不是易玩, 而是有2個可能:

1) 反而是推力不足, 要用比"正常高好多的音量" 去 OVERCOME 問題, 以至聲音失控同起低燥. 這個用"易推"的耳機用低 VOL 試一試.

2) 本身就是有低燥.

用高阻機食低燥雖然 WORK, 但其實也會有其他問題.
頁: 1 2 3 [4] 5 6
查看完整版本: Fiio X5 好似好勁,仲有 HiFiMan HM802,同 Sony NW-ZX1 有冇得比?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。