petergood 發表於 2013-10-17 22:47

唔駛講嘞, 買定船飛走佬啦.

唔知裝得啱唔啱, 請CHING指教

原先只有一條VODKA HDMI 由 BDP 入 AMP.加咗對WW RCA 入AMP嘅 PC PORT. 先用 AMP 選 BDP 輸入, 聽了一段, 再選 PC 輸入.簡直就係兩回事, 1. 聲音強咗20%以上 2. 分析力大大加強, 有層次感.

自己聽唔算數, 叫太太坐低蒙眼測試, 試咗幾次佢都係話 PC 輸入時高音清咗, 大聲咗.

問題.
1. 請j教我的接駁方法是否正確?
2. 如果想睇戲用條訊號線聽聲, 應該點做呢?

linchuen 發表於 2013-10-18 10:37

petergood 發表於 2013-10-17 22:47 static/image/common/back.gif

1. 無錯,但若果師兄你怕日後搞亂自己,(為方便同整齊{:6_234:} )我會插pc旁嘅bd/dvd,
咁就白痴都識轉啦{:6_184:}

2.如睇戲用rca,那只能出 2.1 ch only
   小弟用103, 但未試過咁做。照理應該去bdp set hdmi 只出畫

soalex 發表於 2013-10-26 20:52

petergood 發表於 2013-10-17 22:47 static/image/common/back.gif

師兄,條線得唔得吖?使唔使走路!重有條Platinum mini版啝{:6_212:}

xxijixx 發表於 2013-10-26 22:04

咩價位?要DIY?

petergood 發表於 2013-10-26 22:59

soalex 發表於 2013-10-26 20:52 static/image/common/back.gif
師兄,條線得唔得吖?使唔使走路!重有條Platinum mini版啝

其實唔使試都知衰咗, 以前只有一條HDMI去AMP.聽CD真係一般, 加咗條訊號線, 馬上升級幾倍, 完全係兩回事.

今日死死氣去找數.

jl0330 發表於 2013-10-26 23:13

試好先給錢, 已經好唔錯!恭喜哂 {:6_195:}

petergood 發表於 2013-10-26 23:15

jl0330 發表於 2013-10-26 23:13 static/image/common/back.gif
試好先給錢, 已經好唔錯!恭喜哂

今日去到肥仔又拎條9千幾嘅線出嚟, 我話我唔會再上當, 死都唔攞佢返屋企.

nebulam42 發表於 2013-10-26 23:27

petergood 發表於 2013-10-26 23:15 static/image/common/back.gif
今日去到肥仔又拎條9千幾嘅線出嚟, 我話我唔會再上當, 死都唔攞佢返屋企. ...

{:6_200:},呢個店員好賣力
(Post76 Android 手機版送出)

soalex 發表於 2013-10-27 11:19

petergood 發表於 2013-10-26 23:15 static/image/common/back.gif
今日去到肥仔又拎條9千幾嘅線出嚟, 我話我唔會再上當, 死都唔攞佢返屋企. ...

試試又何妨{:6_200:}

gikifk 發表於 2013-10-27 12:16

soalex 發表於 2013-10-27 11:19 static/image/common/back.gif
試試又何妨

條肥仔有古朌架......................高明老細之一{:6_141:}
頁: 1 2 [3]
查看完整版本: 好唔好走佬?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。