laikwunho 發表於 2013-9-16 21:05

Double 新手開箱 Yup

小弟第一次開兩個箱....呵呵....請見諒文筆差
(我就係76打手...yup.{:6_220:} ..講笑)
上一對final audio heaven iv 就懶得開...所以今次第一次開
首先當然係ibasso dx50

嚴格來講第二部mp3....對上個部好似係飛利普...咩型號就冇印像..{:6_183:}
話曬都小學用....不過個陣都買左成千蚊....
個時既mp4 來....好唔好聲就唔記得了...
用左成幾年手機來聽歌....真係冇曬質素....既然入左cm當然入埋mp3

DXX 訂....訂之前冇試過...見到DEMO 成日都有人聽..我都懶得排....學網上訂班人咁..
未聽過就落訂.....做下白老鼠...又幾鐘意個design...同有d信心
星期六到左...星期日去拿...原本諗住琴晚開箱..不過轉歌實在用太多時間{:6_201:}

好啦...講下用後感先...
mon 既觸控唔差...不過我手指大.....少不免按錯位...
問題不大....音量控制人地話500格太白痴...
我覺得冇咩問題....因為音量長期停留係19x-20x
根本唔會點郁佢....
睇國內論壇好似講左好多bug...但我都唔係好覺..可能我冇咩掂佢...
剩係拿來聽歌.....輕機就....計埋琴日同今日用左4粒鐘到...
岩岩兩個鐘前就輕左次....reboot 都算快...only 輕左一次...
試過用系統繁體...但出來既歌名亂碼....我用返英文就冇事
機身幾輕.....係大舊左少少....本身冇擴...暫時未洗帶炸彈出街..呵呵..{:6_235:}

呢對係一圈兩鐵....見過呢度有師兄曾經開過箱...
跟住我就去左買....跟住就破產了{:6_191:}
不過聽老闆話...我個對既音色同師兄個對既音色有dd唔同

因為各種既意外...我人生第一對cm 等左足足兩個月...
shure頭既缺陷....我竟然中左招....送左返廠..唉...早知cm頭..
七月等到九月...工又返完....學都開埋...都仲未到...
真係等你等到我心碎....寄左返廠兩次...
老細都話我...你係我見過最黑既客仔...{:6_206:}
總算平平安安返到來.....哇卡卡{:6_235:}

線方面...冇記錯老細話係 6n occ 單晶銅?? 我都唔係好記得...
由於dx50同呢對耳機都係新野...耳機大概用左30小時
我就唯有拿部 11s2 cd機   寫左耳機既聽感先...
費事影響到dx50既聽感...(老豆玩喇叭嗜...順手借來用下)

用左今年2013 原音精選 小玩意 一生何求 幾首聽..
音場唔算大....樂器定位幾準....
人聲靠中....聽出來幾中性....偏左小小暖...個人來講都幾鐘意...
可能而家先得三十小時....感覺到個圈比初初勁左好多...
就我而言....bass有少少蓋過人聲tim....我對bass 其實冇咩興趣...
鐘意中高音多d....呵呵...希望再保下情況有改善...

到返dx50聽感啦..有d驚打呢part....因為本身冇咩其他器材...得手機聽歌
話唔定誤導各消費者tim...各位睇下就算...轉cd 入dx50全部用wav 檔..
用下11S2 做基準算....雖然有d唔公平....冇其他器材嘛...將就下{:6_235:}
聽感都係用返隻cm來做(兩對耳機都未正式保火過...final audio對因為出事...上代理換過對新)
諗住用final 個對做test...點知出來既聲好模糊....可能未保過....
歌方面用軒仔隻k2笑忘書黎試....
呢部機出來既聲都係偏左小小暖...不過DX50反而我覺得幾夾我對cm
冇左11s2 博cm 時個bass 喧賓奪主既感覺...
多返我鐘意既中高音....配合得好好....

終於到總結....一邊聽一邊打字計埋成粒鐘....
希望兩樣野慢慢保....繼續有提升...
記憶卡買左 有師兄推介個隻....64gb...
未來半年既自修考dse就靠呢兩樣野....
費時俾電話影響到...屎忽痕又去按下{:6_194:}
訂左下個目標係ck 100pro ....dse後買返來聽下女毒..哇卡卡{:6_235:}
仲有對ath cks 90 俾我放左入收藏館....都唔知點解個時買呢對..{:6_194:}
最後一句....希望各位師兄唔會睇到眼殘...哈哈...祝各位身體健康
似唔似打手先....{:6_238:} {:6_238:}
p.s 而家部dx50 貼完張mon 貼後勁樣衰...因為我手殘....上面勁核突...冇眼睇...

hkttf 發表於 2013-9-16 22:47

guppyguppyguppy 發表於 2013-9-16 23:37

聞說上了新firmwave無晒D BUG, 快去升呀

hiyori 發表於 2013-9-16 23:43

多謝師兄既精彩分享,師兄呢個有毒既開箱,相信令76既師兄打開銀行存摺,隻手不由自主去攞錢消費,真係不得了呢{:8_389:} (gag太冷的話就不好意思失禮了{:8_384:})

大有仔 發表於 2013-9-16 23:47

guppyguppyguppy 發表於 2013-9-16 23:37 static/image/common/back.gif
聞說上了新firmwave無晒D BUG, 快去升呀

邊有咁易, 冇晒D舊, 出左D新BUG

1) 開機, VOLUME 自己 去到MAX , 調極都冇反應
2) 開機, 咩FILE都PLAY唔到. RESET過FACTORY DEFAULT都唔得. 最後拿走電

tommy852 發表於 2013-9-16 23:52

大有仔 發表於 2013-9-16 23:47 static/image/common/back.gif

1) 開機, VOLUME 自己 去到MAX , 調極都冇反應

E 2個大BUG黎

laikwunho 發表於 2013-9-17 00:10

hiyori 發表於 2013-9-16 23:43 static/image/common/back.gif
多謝師兄既精彩分享,師兄呢個有毒既開箱,相信令76既師兄打開銀行存摺,隻手不由自主去攞錢消費,真係不得 ...

哈哈....我都係來恢諧下嗜...
第一次開箱嘛....{:6_235:}
上左76後....我已經中毒身亡...
連阿媽都唔夠膽同佢講對耳機幾錢阿陰功...
上多兩年76就家破人亡架啦{:6_191:} {:6_191:}

laikwunho 發表於 2013-9-17 00:20

大有仔 發表於 2013-9-16 23:47 static/image/common/back.gif

那裡....{:6_185:}
更新左好似仲大獲左咁既....

好彩未更新....等佢慢慢搞好...{:6_211:}
再一次過更新好過{:6_234:}

c.m. 發表於 2013-9-17 02:31

{:6_195:}

lwt 發表於 2013-9-17 05:07

我琴日都係咁再UP多次正常晒,
反應OK聲都好左~{:6_193:}
頁: [1] 2 3
查看完整版本: Double 新手開箱 Yup

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。