Stanley5387 發表於 2013-9-13 08:24

malretep 發表於 2013-9-11 19:49 static/image/common/back.gif
我聽-50都小小聲.做男人做係細細聲好
如果唔係無新玩具啦   ...

C Hing: 我一般睇戲都開到-28 db 至-32 db 試覺得夠聲好氣氛, -50 咁細聲, 好玩咩? {:6_141:}

Stanley5387 發表於 2013-9-13 08:32

bigair 發表於 2013-9-10 21:17 static/image/common/back.gif
上76只會迫你搵多d錢

C Hing: 咁一於大家再揾多啲, 玩好啲! {:6_176:}

bigair 發表於 2013-9-13 11:16

Stanley5387 發表於 2013-9-13 08:24 static/image/common/back.gif
C Hing: 我一般睇戲都開到-28 db 至-32 db 試覺得夠聲好氣氛, -50 咁細聲, 好玩咩?   ...

我一般開-15 至 -19db

malretep 發表於 2013-9-13 12:48

Stanley5387 發表於 2013-9-13 08:24
C Hing: 我一般睇戲都開到-28 db 至-32 db 試覺得夠聲好氣氛, -50 咁細聲, 好玩咩?   ...

估我想,但-40都ok

Stanley5387 發表於 2013-9-13 13:17

bigair 發表於 2013-9-13 11:16 static/image/common/back.gif
我一般開-15 至 -19db

咁強? -15 db 睇戲睇爆破場面會唔會有冧樓感覺? {:6_240:}

jackymingho 發表於 2013-9-13 13:39

我一般開-20 至 -15db

louis001 發表於 2013-9-13 14:49

其實如果開得大過-28 或以下 我諗各位師兄可能有需要調較下個音壓會好的 我本身都係開-27- -30 睇戲

keekee 發表於 2013-9-13 15:51

我聽CD用direct analogue最大都系開-35db喳{:6_192:}

louis001 發表於 2013-9-13 17:50

keekee 發表於 2013-9-13 15:51 static/image/common/back.gif
我聽CD用direct analogue最大都系開-35db喳

所以我會覺得個別師兄可能要係個音壓度調一調會好的

keekee 發表於 2013-9-13 18:10

louis001 發表於 2013-9-13 17:50 static/image/common/back.gif
所以我會覺得個別師兄可能要係個音壓度調一調會好的

系,呢個必須用音壓計量一量會準好多。{:6_193:}
頁: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10
查看完整版本: 終於都係溝鬼妹 (CA 751R)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。