soulmix 發表於 2013-8-14 18:55

個褲袋唔夠深, 英式紅腸浄係可以食一條...

各位ching好, 本人係新仔一名...想買d補品比set av{:6_220:} ...主力係打機睇戲~
但咁大個仔真係未玩過pc...想請教吓各位...{:6_240:}
butget 7000, 其實想3條都英式紅腸,但睇d ching話一定要加粒白金屎....3條咪又加多成3千....over 曬butget...{:6_191:}

以下係進補器材, 點攪好ya..... {:6_192:}

amp onkyo 5010 3呎ok
plasma vt60 2呎ok
Sub仔係威仔spl 1000R 4呎

希望各位比d意見小弟~~{:6_128:}

plnl88 發表於 2013-8-14 19:10

amp onkyo 5010 3呎ok <--- 呢條唔好用 3 呎,要用5呎。
plasma vt60 2呎ok<--- 2 呎? 會唔會 短得淨?師兄一搬部電視就‥‥
Sub仔係威仔spl 1000R 4呎<-- 呢條未必要用紅腸。唔好用蒙牛森麻就可以了。

以五呎計
JPS In-Wall (紅腸) 標 240/呎,(最好效果係用英式 + IP2 鉑金 fuse)。
頭用 MS 銠 + 古河 FI-15 銠尾 1000 度,即約 線1200 + 頭尾 1000 = 2200
如果你口材好,會講到九折的。

xxijixx 發表於 2013-8-14 19:17

平有平玩,貴有貴玩
唔一定全部用貴頭尾
用唔同頭尾掉來掉去,可多D野玩吓
問晶爺最清楚{:6_174:}

plnl88 發表於 2013-8-14 19:37

xxijixx 發表於 2013-8-14 19:17 static/image/common/back.gif
平有平玩,貴有貴玩
唔一定全部用貴頭尾
用唔同頭尾掉來掉去,可多D野玩吓

係呀。
唔係電視用,DIY 工夫又夠的話。
用 MK 紅頭 + 4782 尾都得的。百一,二搞掂。
由其係比十仔用。{:6_176:}

stjo 發表於 2013-8-14 19:47

電視係8字尾,用普通8字頭ok嗎?

soulmix 發表於 2013-8-14 20:07

plnl88 發表於 2013-8-14 19:10 static/image/common/back.gif
amp onkyo 5010 3呎ok

多謝晶兄你先ya!!

但有d問題想再了解吓:

1/點解要5呎線比5010 ge??係咪都一定要換粒屎{:6_141:}

2/想sub仔爽快d潛得深d有冇好介紹?

3/其實比vt60條pc係咪一定要加粒白金屎, 唔加係咪唔換pc好過?

亦有勞各位ching比高見!!{:6_195:}

plnl88 發表於 2013-8-14 21:14

stjo 發表於 2013-8-14 19:47 static/image/common/back.gif
電視係8字尾,用普通8字頭ok嗎?

8 字尾入唔到紅腸的。
搵秋記造條老鼠尾啦。

plnl88 發表於 2013-8-14 21:28

soulmix 發表於 2013-8-14 20:07 static/image/common/back.gif
多謝晶兄你先ya!!

但有d問題想再了解吓:

1/點解要5呎線比5010 ge??係咪都一定要換粒屎 <--- AV AMP 有聲的原素,用五呎係免得D聲行得滯。屎加唔加係隨便你的。當然加左會有大提升。

2/想sub仔爽快d潛得深d有冇好介紹? <--- 爽快有力,同潛得深好似兩回事黎。呢樣要問下你隻十仔用家了。

3/其實比vt60條pc係咪一定要加粒白金屎, 唔加係咪唔換pc好過? <--- 可以話係。你亦可以唔換 PC 只加鉑金屎都得。
但,你唔用銠頭尾鉑金屎紅腸只會哂左部 vt60 電視。

lamfatlun 發表於 2013-8-15 00:33

plnl88 發表於 2013-8-14 21:28 static/image/common/back.gif
1/點解要5呎線比5010 ge??係咪都一定要換粒屎

AV AMP 有聲的原素,用五呎係免得D聲行得滯?
真架?{:6_141:}{:6_141:}{:6_141:}
(Post76 Android 手機版送出)

plnl88 發表於 2013-8-15 00:36

lamfatlun 發表於 2013-8-15 00:33 static/image/common/back.gif
AV AMP 有聲的原素,用五呎係免得D聲行得滯?
真架?
(Post76 Android 手機 ...

一般比聲用的電源線係最少五呎,
最好六呎或以上。
D 2 CH 前輩教落的。
頁: [1] 2 3 4 5 6
查看完整版本: 個褲袋唔夠深, 英式紅腸浄係可以食一條...

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。