Andychan2012 發表於 2013-9-28 13:43

plnl88 發表於 2013-9-11 00:35 static/image/common/back.gif
MK 唔係個個入得到條紅腸麻。
MS 易好多。

晶爺,請問IP2有沒有25mm10A的?若是沒有,我可

plnl88 發表於 2013-9-28 13:47

Andychan2012 發表於 2013-9-28 13:43 static/image/common/back.gif
晶爺,請問IP2有沒有25mm10A的?若是沒有,我可

師兄,IP2 無 25mm 的 10a 的。
25mm 只有 13a。
10a 只有 20mm。
師兄,想比 電視機 條跟機線用?

plnl88 發表於 2013-9-28 13:50

dpcs 發表於 2013-9-11 13:38 static/image/common/back.gif
MS 銠頭算低玩架啦$4百尾,MK銠頭都要$290.
MS 鍍銠厚啲又光滑,反觀MK 鍍銠就好粗糙又甩色。
古河銠頭當 ...

效果,古河銠頭好過 MS 銠頭。
已作過 A/B 比較。

Andychan2012 發表於 2013-9-28 14:51

plnl88 發表於 2013-9-28 13:47 static/image/common/back.gif
師兄,IP2 無 25mm 的 10a 的。
25mm 只有 13a。
10a 只有 20mm。

我用在VT60,線已換了紅腸。頭用Atlas 鍍老(poldium). 多謝師傅指點。

plnl88 發表於 2013-9-28 15:11

Andychan2012 發表於 2013-9-28 14:51 static/image/common/back.gif
我用在VT60,線已換了紅腸。頭用Atlas 鍍老(poldium). 多謝師傅指點。

我不是師傅。只是一個分享我自己真實經驗的普通人罷了。
我估師兄你見 VT60 跟機線蘇頭內個支係 10a 所以問呢。
以我所知,英式蘇頭個支 fuse 係用黎保護條電源線的。
VT60 機內有另一支 fuse 去保護佢自己。
你啪支 13a fuse 落紅腸度是可以,無問題的。

Andychan2012 發表於 2013-9-28 15:39

感謝師兄!

Andychan2012 發表於 2013-9-28 15:46

plnl88 發表於 2013-9-28 15:11 static/image/common/back.gif
我不是師傅。只是一個分享真實經驗的普通人罷了。
我估師兄你見 VT60 跟機線蘇頭內個支係 10a 所以問呢。 ...

請問SR20 還是IP2好些若用在電視?

plnl88 發表於 2013-9-28 15:48

Andychan2012 發表於 2013-9-28 15:46 static/image/common/back.gif
請問SR20 還是IP2好些若用在電視?

電視 IP2 鉑金好 D。
啪 amp 聽人聲 SR20 岩 D。

Andychan2012 發表於 2013-9-28 15:51

plnl88 發表於 2013-9-28 15:48 static/image/common/back.gif
電視 IP2 鉑金好 D。
啪 amp 聽人聲 SR20 岩 D。

Thanks.

WildKid 發表於 2013-10-1 03:34

plnl88 發表於 2013-9-10 19:03 static/image/common/back.gif
其實我唔係咁中意用貴價頭尾。
唔怕話你知,我用緊 10 條紅腸。
只有一條係用古河銠頭。

請問晶師兄啲 [普通MK紅頭同4782尾 / 自家鍍銠/金。],PM我可以喺邊樹購買倒嗎?謝謝。 {:6_162:}
頁: 1 2 3 4 [5] 6
查看完整版本: 個褲袋唔夠深, 英式紅腸浄係可以食一條...

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。