lokman886 發表於 2013-8-8 20:44

天逸 後級.....

首先....咩是粗聲??.........唔係太明.....因為第一個後級....冇得比較..........
部機好勁....5250se我一開機........成間roon燈暗一下.........
我未加後級時...已有隆隆206-2+pf30再加二紅腸...一別的電線........
在5250se+電線加206-2+pf30下........表現很好..........
目前206-2的電線有問題...暫未用得...差一線...又差很遠.........

如果206-2+pf30再加二紅腸(其一是冰紅)...+一別的電線........
聲一定好靚.............

我再攪多左一冰紅同別一電線...月尾有得用.........到時聲實最強.............

加後級同未加後級是二個世界...................

我個人總結.............y記一定要加後級...............{:6_193:}

唔加係冇力既.............我之前用先鋒機..............可能力量較強......所以接受唔到y記冇力......我個人意見............

tickyluk 發表於 2013-8-9 21:45

dd88 發表於 2013-8-7 23:58 static/image/common/back.gif
ok,請pm我留電話

{:6_234:} ching, tomorrow try my new toys!

dd88 發表於 2013-8-9 22:30

tickyluk 發表於 2013-8-9 21:45 static/image/common/back.gif
ching, tomorrow try my new toys!

yes{:6_193:} {:6_193:}

akira11092 發表於 2013-8-11 01:31

好多謝 DB88 師兄熱情款待小弟及幾位師兄一同到府上家訪兼俾小弟有機會見識呢部 YAMAHA A3030
呢部新 AMP 一如以往秉承 YAMAHA AV AMP 風格~ 環繞音場, 各頻段細節都極之分明
師兄試隻 GI JOE 2 黑白忍者刀劍比拼一幕中, 刀劍交加聲鏗鏘不絕而不刺耳, 拳腳格鬥聲力度亦恰到好處亦無過份誇張低頻
另一幕係山谷上吊威也飛嚟飛去呢段聽到好細緻後環繞聲前後置都好忙不斷有 effect
且呢段戲都玩得幾耐吓, 可以攞嚟試後置算係近期唔錯選擇, 部 AMP 俾小弟最大既感覺係有力, 師兄 7.1 聲道報置都推得貼貼服服鬆容不迫
果然係好機一部, 最後見議 DD88 師兄搵返 變形金剛第一集, 聽最後殺科果段街市戰約半小時 , 因呢段戲包羅萬有你想聽到既都可以係呢段戲搵到

MSZ 發表於 2013-8-11 01:40

Lester 發表於 2013-8-8 14:13 static/image/common/back.gif
我而家用2ch amp 來推前置, 部1067 只係用來推四隻細喇叭加中置,
但都覺吾夠力, 估計係中置大食, 如果我 ...

1067推五隻喇叭實質係出53.9watt. 加部天逸或者emotiva好過.

http://www.hometheater.com/content/yamaha-aventage-rx-a1000-av-receiver-ht-labs-measures

rukawa20001 發表於 2013-8-11 15:23

MSZ 發表於 2013-8-11 01:40 static/image/common/back.gif
1067推五隻喇叭實質係出53.9watt. 加部天逸或者emotiva好過.

http://www.hometheater.com/content/yamah ...

{:6_193:}
頁: 1 2 3 4 5 6 [7]
查看完整版本: 開箱轉會

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。