bensoncfmak 發表於 2013-8-3 20:52

dpcs 發表於 2013-8-3 16:33 static/image/common/back.gif
未曾理解到,少少一個IEC座+接線有咁好效果,
它只不過只係部機前端的一小部份。
機內還有大把平價接線和ch ...

聲音方面改進純屬個人喜好,但畫面改進遠遠超出預計,值得一換{:6_193:}

bensoncfmak 發表於 2013-8-3 20:59

samuel8892000 發表於 2013-8-3 12:13 static/image/common/back.gif
我都覺得係 如換埋粒屎更加無得彈.

所以我續步換,去睇吓換乜嘢有啲乜嘢改變,亦可以知道內部線材原來好重要{:6_190:}

xxijixx 發表於 2013-8-3 21:04

bensoncfmak 發表於 2013-8-3 20:59 static/image/common/back.gif
所以我續步換,去睇吓換乜嘢有啲乜嘢改變,亦可以知道內部線材原來好重要...

換埋呢排線囉!

bensoncfmak 發表於 2013-8-3 21:31

xxijixx 發表於 2013-8-3 21:04 static/image/common/back.gif
換埋呢排線囉!

{:6_178:} Ching呢排線係關於聲音方面,Ching換左有乜嘢改變?好好手工喎!點做嫁?

xxijixx 發表於 2013-8-3 21:55

bensoncfmak 發表於 2013-8-3 21:31 static/image/common/back.gif
Ching呢排線係關於聲音方面,Ching換左有乜嘢改變?好好手工喎!點做嫁? ...

關於聲音方面........係
有乜嘢改變...........換左單晶銅線聲音再干凈D
插簧&8Pin膠殻華輝有,但膠殻要cut左個勾位

借圖一用
http://www.hd.club.tw/thread-135128-1-1.html

之後改用鍍金(淘返嚟),插针入唔到膠殻要裸插

bensoncfmak 發表於 2013-8-3 23:18

xxijixx 發表於 2013-8-3 21:55 static/image/common/back.gif
關於聲音方面........係
有乜嘢改變...........換左單晶銅線聲音再干凈D
插簧&8Pin膠殻華輝有,但膠殻要cu ...

Ching果然係高手,我都要計劃吓點做,不過我都好想知道果間專摩oppo嘅影音店,佢替105改左乜嘢要收$%)){:6_183:}

cmlee 發表於 2013-8-4 00:04

xxijixx 發表於 2013-8-3 21:04 static/image/common/back.gif
換埋呢排線囉!

xxijixx 兄.你唔係有AV amp 咩?

點解用105份7.1嘅?

cmlee 發表於 2013-8-4 00:10

師兄.你重有冇銀線?

有就好似xxijixx 師兄咁.

飛左110V轉220v果個位

會重正{:6_193:}

冇就用ice座條水線來飛.

水線位用返銅線都得啦

kmr 發表於 2013-8-4 00:24

利害
用到nordost 咁重手

bensoncfmak 發表於 2013-8-4 00:37

kmr 發表於 2013-8-4 00:24 static/image/common/back.gif
利害
用到nordost 咁重手

機內接線都係想用好啲{:6_193:}
頁: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10
查看完整版本: OPPO 105試改,更新(P.10)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。