Lester 發表於 2013-7-2 11:16

Furutech GTX-D (R) 吾識裝.. -_-"

請問舊 Furutech GTX-D (R) 落塊面版度架?

朋友幫我在日本買左舊番來, 而家吾識裝,因個玉長過塊版...{:6_123:}

http://d2heru13qkbk4q.cloudfront.net/media/947362/scaled/furutech4.JPG

ropresident 發表於 2013-7-2 11:20

要切左佢先用得喎{:8_395:}

obee 發表於 2013-7-2 11:23

ropresident 發表於 2013-7-2 11:20 static/image/common/back.gif
要切左佢先用得喎

有無教學? {:6_137:}

KING 發表於 2013-7-2 11:27

要用cut機先可以cut左對耳仔去呀!
用手鋸係鋸唔到,因為鋸片唔夠"硬"一鋸就斷鋸片!
你試吓搵五金鋪幫你用cut機去cut啦,記得用布包住個肉先好cut喎!

ropresident 發表於 2013-7-2 11:30

kenneth_obee 發表於 2013-7-2 11:23 static/image/common/back.gif
有無教學?

小弟未問過有關問題, 其實呢個動作小弟覺得係鋪頭用機切左佢的.
因為官網都無講過切耳仔呢個動作, 而且好似係香港先需要.....

Lester 發表於 2013-7-2 11:33

KING 發表於 2013-7-2 11:27 static/image/common/back.gif
要用cut機先可以cut左對耳仔去呀!
用手鋸係鋸唔到,因為鋸片唔夠"硬"一鋸就斷鋸片!
你試吓搵五金鋪幫你用cut ...

我邊樹有cut 機姐...{:6_156:}

KING 發表於 2013-7-2 11:35

ropresident 發表於 2013-7-2 11:30 static/image/common/back.gif
小弟未問過有關問題, 其實呢個動作小弟覺得係鋪頭用機切左佢的.
因為官網都無講過切耳仔呢個動作, 而且好 ...

其實如裝明箱唔cut耳仔都裝到,不過就凸左對耳仔出黎唔好睇,
如入牆暗箱就一定要cut耳仔先得!

obee 發表於 2013-7-2 11:36

Lester 發表於 2013-7-2 11:33 static/image/common/back.gif
我邊樹有cut 機姐...

五金鋪有...
即係我到時都要咁CUT啦

KING 發表於 2013-7-2 11:37

Lester 發表於 2013-7-2 11:33 static/image/common/back.gif
我邊樹有cut 機姐...

大間o既五金材料鋪實有!比錢叫人幫你cut咪得law!

KING 發表於 2013-7-2 11:43

kenneth_obee 發表於 2013-7-2 11:36 static/image/common/back.gif
五金鋪有...
即係我到時都要咁CUT啦

咁你買左蘇肉未呢?未買就可以買d 先cut左耳仔o既肉,
或者買成品裝好一套面板同肉o既,咁你咪唔唔駛自己攪law!
頁: [1] 2 3
查看完整版本: Furutech GTX-D (R) 吾識裝.. -_-"

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。