Lester 發表於 2013-7-2 11:43

KING 發表於 2013-7-2 11:35
其實如裝明箱唔cut耳仔都裝到,不過就凸左對耳仔出黎唔好睇,
如入牆暗箱就一定要cut耳仔先得! ...

咁我吾cut 由得佢

KING 發表於 2013-7-2 11:47

Lester 發表於 2013-7-2 11:43 static/image/common/back.gif
咁我吾cut 由得佢

你明箱咪得law,凸出黎o既用電線膠布或者熱宿膠包返靚仔去攪掂啦!

ropresident 發表於 2013-7-2 11:48

KING 發表於 2013-7-2 11:35 static/image/common/back.gif
其實如裝明箱唔cut耳仔都裝到,不過就凸左對耳仔出黎唔好睇,
如入牆暗箱就一定要cut耳仔先得! ...

但係touch wood講句, 萬一想換線, 而咁岩部機又漏電, 咁咪出事?

想順便請教king sir你少少野, 水喉膠布係唔係唔導電? 用於電上安全嗎?

KING 發表於 2013-7-2 11:53

ropresident 發表於 2013-7-2 11:48 static/image/common/back.gif
但係touch wood講句, 萬一想換線, 而咁岩部機又漏電, 咁咪出事?

想順便請教king sir你少少野, 水喉膠布 ...

耳仔個位會傳電o既咩?咁d美式拖板殼咪個個通哂電,咁我電x死左9年啦!哈哈!
逢膠物料都係絕緣呀啦,爭在係厚薄問題檔到幾A電咁解啫!
話明水喉膠布,你攞黎用係電度,有咩後果你自己諗啦!

Lester 發表於 2013-7-2 11:54

ropresident 發表於 2013-7-2 11:48

想順便請教king sir你少少野, 水喉膠布 ...

凸出來果舊應該係地黎架wor

KING 發表於 2013-7-2 11:57

Lester 發表於 2013-7-2 11:54 static/image/common/back.gif

你最穩陣就係裝完之後,用他錶度一度個耳仔同 L,N通唔通就最安全!

ropresident 發表於 2013-7-2 12:00

Lester 發表於 2013-7-2 11:54 static/image/common/back.gif

呢點我知, 所以我咪舉個例子話萬一漏電時, 咁咪會用到水線, 咁隻耳仔係果一刻咪有電囉{:6_125:}

Lester 發表於 2013-7-2 12:06

ropresident 發表於 2013-7-2 12:00 static/image/common/back.gif
呢點我知, 所以我咪舉個例子話萬一漏電時, 咁咪會用到水線, 咁隻耳仔係果一刻咪有電囉...

好似好多機都係有用機箱接落地的

kmr 發表於 2013-7-2 21:35

ropresident 發表於 2013-7-2 12:00
呢點我知, 所以我咪舉個例子話萬一漏電時, 咁咪會用到水線, 咁隻耳仔係果一刻咪有電囉...

如果漏電,係應該即時跳制,所以最後都唔會帶電的

Lester 發表於 2013-7-3 09:58

昨晚無剪耳照裝裝好了~ {:8_394:}

吾知係吾係心理作用, 插好一開聲真係有分別, 煲番一個星期再插番舊既AB下 {:8_403:}
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: Furutech GTX-D (R) 吾識裝.. -_-"

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。