pac 發表於 2013-7-3 16:39

manblood 發表於 2013-7-3 15:46 static/image/common/back.gif
NELSON兄,...視聽室好正 .....但左面喇叭太靠牆,聲音會唔會左右不平衡?

是有少少偏右的,有沒有解決辦法呢?thx

calvincjsa 發表於 2013-7-3 16:41

tickyluk 發表於 2013-7-3 15:48 static/image/common/back.gif
Pac兄個system做得好有心機,media browser 分好晒唔同類型file,可以好快同好方便揾到想想嘅野,唔使下下 ...

tickyluk師兄,我真有同感{:6_193:}

manblood 發表於 2013-7-3 16:58

pac 發表於 2013-7-3 16:39 static/image/common/back.gif

ching.我以前用鑽石廳仲難搞,如果器材唔轉位情況下,唯有響av amp度set返左邊大聲啲,直至坐響皇帝位平衡為止!ching試下!

小瑟 發表於 2013-7-3 17:18

edlsang 發表於 2013-7-3 10:15 static/image/common/back.gif
PAC CHING 貴宅 HTPC 真玩得出神入化!
而且配上 其 JVC X75 + 100寸 D/P 幕 , 真係頂瓜瓜 !

岩岩先有時間睇呢個POST, PAC兄真係好好心機, 當年我都想玩HTPC, 不過當年D HDMI CARD都未可以 BITSTREAM到HD AUDIO, 最終放棄左, 依家咩都掂哂, 如果用PC直PLAY一定好好玩~~~

不過我有個問題, 洗唔洗買ANYDVD先PLAY到D BR碟既呢???

另外可唔可以比條LINK我睇下件電源處理器係咩來?? 我都有D興趣喎!!!!!

edlsang 發表於 2013-7-3 17:23

小瑟 發表於 2013-7-3 17:18 static/image/common/back.gif
岩岩先有時間睇呢個POST, PAC兄真係好好心機, 當年我都想玩HTPC, 不過當年D HDMI CARD都未可以 BITSTREAM ...

佢用開心版 DVDFab 來Rip ,   play BD 就用powerdvd ! {:6_182:}

小瑟 發表於 2013-7-3 17:28

edlsang 發表於 2013-7-3 17:23 static/image/common/back.gif
佢用開心版 DVDFab 來Rip ,   play BD 就用powerdvd !

呵呵~~~咁我當聽唔到!!!!{:6_152:}

derekwyw 發表於 2013-7-3 17:42

可以用POTPLAYER~FREE

zoneaudio 發表於 2013-7-3 17:48

真係好熱鬧呀,pac hing好熱心,good ar ^_^
我都玩htpc好多年,由zoomplayer+ dscale玩起出投投,
不過無師兄玩得咁有系統方便,現在播歌睇戲都係PC,
個人比較喜歡簡單只係用MPC-BE+LAV Filter出60"Lcd

pac 發表於 2013-7-3 17:50

edlsang 發表於 2013-7-3 17:23 static/image/common/back.gif
佢用開心版 DVDFab 來Rip ,   play BD 就用powerdvd !

{:8_379:} {:9_428:}

manblood 發表於 2013-7-3 17:51

pac 發表於 2013-7-3 16:39 static/image/common/back.gif

或者將對喇叭拗入5-10度,應該會有改善!{:6_193:}
頁: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9
查看完整版本: 再攪htpc硏討會後感

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。