plnl88 發表於 2013-6-30 03:16

YYSKY 發表於 2013-6-30 03:11 static/image/common/back.gif
其實我自己無把握認得分,晶Sir幫手試,無限感激。

小弟只是試得多,有兩個特定的檔案可以快速比較到個音場闊度之麻。
只是舉手之勞。小弟尚有好多野要向 SKY 師父請益就真。

komiya 發表於 2013-6-30 17:35

plnl88 發表於 2013-6-30 03:16 static/image/common/back.gif
小弟只是試得多,有兩個特定的檔案可以快速比較到個音場闊度之麻。
只是舉手之勞。小弟尚有好多野要向 SK ...

{:1_326:} {:1_326:}

plnl88 發表於 2013-6-30 17:40

komiya 發表於 2013-6-30 17:35 static/image/common/back.gif

多謝師兄的讚賞。{:6_162:}

komiya 發表於 2013-7-4 10:04

plnl88 發表於 2013-6-30 17:40 static/image/common/back.gif
多謝師兄的讚賞。

三星

komiya 發表於 2013-7-4 10:05

komiya 發表於 2013-7-4 10:04 static/image/common/back.gif
三星

大圖上傳唔到

billymud 發表於 2013-7-5 04:31

Fuse 分頭尾嘅技術應納入高新範疇,可惜國人秘而不宣,始終唔肯公開並普及化在fuse標記。查詢M.I.T.也不得要領。無奈!
物以罕為貴,有道理。
晶Sir倘能發行一張 光碟裨益一眾玩家,功德無量,定必傳為佳話。{:1_264:}

angllewave 發表於 2013-7-9 02:37

billymud 發表於 2013-7-5 04:31 static/image/common/back.gif
Fuse 分頭尾嘅技術應納入高新範疇,可惜國人秘而不宣,始終唔肯公開並普及化在fuse標記。查詢M.I.T.也不得 ...

晶爺只不過搵隻自己聽開既音樂去試姐...

搵隻自己聽左幾佰次, 甚至幾仟次的歌仔去試, 聽頭三十秒音樂已經分到~, 理論上每枝試四次一定試到架啦~

plnl88 發表於 2013-7-9 02:49

angllewave 發表於 2013-7-9 02:37 static/image/common/back.gif
晶爺只不過搵隻自己聽開既音樂去試姐...

搵隻自己聽左幾佰次, 甚至幾仟次的歌仔去試, 聽頭三十秒音樂已 ...

{:1_347:} {:1_347:} {:1_347:} 屎王即是屎王,一矢中的!{:6_193:}

plnl88 發表於 2013-7-9 03:12

billymud 發表於 2013-7-5 04:31 static/image/common/back.gif
Fuse 分頭尾嘅技術應納入高新範疇,可惜國人秘而不宣,始終唔肯公開並普及化在fuse標記。查詢M.I.T.也不得 ...

奇怪的是連 製造商都話無方向。
諗極都唔明一條金屬線唔同擺法,
都會唔同聲嘅。抓哂頭。
太師父有無 insight 教我呀?{:6_162:}

至於分方向,無秘枝的。
用死一兩個聽慣的 sound file 就好易分到架喇。

billymud 發表於 2013-7-9 04:56

plnl88 發表於 2013-7-9 03:12 static/image/common/back.gif
奇怪的是連 製造商都話無方向。
諗極都唔明一條金屬線唔同擺法,
都會唔同聲嘅。抓哂頭。

師兄,小弟木耳木眼木口木面,點識分方向。不如您高抬貴手、挑選幾粒分好頭尾方向嘅灰屎送去清水灣科大,用佢地個電子顯微鏡分析下條嘢嘅銅錫molecules 排列係咪會構成秘密音道 喇!

" 用死一兩個聽慣的 sound file 就好易分到架喇" --- allow me learn learn 先~~ {:6_195:}

"搵隻自己聽左幾佰次, 甚至幾仟次的歌仔..."---- I've a hard time to commit this ! {:6_192:}
頁: 1 2 3 4 [5] 6
查看完整版本: 鉑金Fuse如何快捷地分出頭尾

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。