YYSKY 發表於 2013-6-30 01:16

keke323 發表於 2013-6-30 01:10 static/image/common/back.gif
坦白講....如果你問我用畫面試.....我真係唔多識分.....
但如果用聲去試....係易分好多......
舉例...... ...

多謝師兄分享經驗,

跟住要諗係如何將20mm Fuse放落13A蘇頭Fuse座試喇。

keke323 發表於 2013-6-30 01:17

YYSKY 發表於 2013-6-30 01:16 static/image/common/back.gif
多謝師兄分享經驗,

跟住要諗係如何將20mm Fuse放落13A蘇頭Fuse座試喇。

sorry sky兄...我無呢方面經驗答你唔到 {:9_434:}

YYSKY 發表於 2013-6-30 01:19

keke323 發表於 2013-6-30 01:17 static/image/common/back.gif
sorry sky兄...我無呢方面經驗答你唔到

討論下啫,不用講sorry,你已經幫咗我好大忙啦,已聚焦如何試了。

keke323 發表於 2013-6-30 01:20

YYSKY 發表於 2013-6-30 01:16 static/image/common/back.gif
多謝師兄分享經驗,

其實 sky兄....反正你已經都開左機箱架啦.....亦都知道邊個位果粒係 聲/畫既 fuse位置....
點解你唔直接用聲位置果粒屎直接試晒 2粒屎既方向....{:6_175:}
唔知我咁樣講唔講得通呢 {:8_374:}

plnl88 發表於 2013-6-30 01:26

keke323 發表於 2013-6-30 01:20 static/image/common/back.gif
其實 sky兄....反正你已經都開左機箱架啦.....亦都知道邊個位果粒係 聲/畫既 fuse位置....
點解你唔直接 ...

講得好。{:6_193:}
這個係最快,最簡單的方法。
以音埸較闊的一次為最佳方向。

plnl88 發表於 2013-6-30 01:29

多謝師兄分享經驗,

我岩岩想問師父你有無啲 20mm 变 25mm 的 fuse 轉座架?{:6_176:}

keke323 發表於 2013-6-30 01:31

plnl88 發表於 2013-6-30 01:26 static/image/common/back.gif
講得好。
這個係最快,最簡單的方法。
以音埸較闊的一次為最佳方向。 ...

我都係估下架咋 {:6_122:}

YYSKY 發表於 2013-6-30 01:32

keke323 發表於 2013-6-30 01:20 static/image/common/back.gif
點解你唔直接 ...

問題係我唔想搬部機四次,抆插喇叭線訊號線好煩㗎。

plnl88 發表於 2013-6-30 01:36

YYSKY 發表於 2013-6-30 01:32 static/image/common/back.gif
問題係我唔想搬部機四次,抆插喇叭線訊號線好煩㗎。

{:6_168:}
搵張椅放住部 AMP,試完四次先冚返蓋。
得唔得?{:6_141:}

YYSKY 發表於 2013-6-30 01:38

plnl88 發表於 2013-6-30 01:29 static/image/common/back.gif
我岩岩想問師父你有無啲 20mm 变 25mm 的 fuse 轉座架?

有少少微目,要學徒弟仔先實驗下,咪整爆咗支IP2成千銀就肉痛死啦。

馬上開工。
頁: 1 2 [3] 4 5 6
查看完整版本: 鉑金Fuse如何快捷地分出頭尾

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。