hiyori 發表於 2013-7-1 00:35

jaffeinism 發表於 2013-6-30 23:46 static/image/common/back.gif
反正吾算貴, 今日想聽800就拎副800, 後日想聽T1又可以換T1, 吾似得玩喇叭侷限甘大 (銀紙同空間問題)

我見V ...

我想t1174兄的意思,是HD800和T1都不易發揮全面而且很有個性,因為適合的音樂類型不同,風格也不一樣,如果你是因為喜歡800和T1不同的風格和演釋方式,單一系統想玩好就很會弱化了800和T1的獨特

V200本身是蠻中性的,800和T1都會推出不錯的水平,v200作參考點是不錯的,聽久了可以再看看想如何強化800和t1的感覺,而如果不需要v200的usb,我會覺得樓主也可以考慮埋bryston bha-1

jaffeinism 發表於 2013-7-1 12:35

hiyori 發表於 2013-7-1 00:35 static/image/common/back.gif
我想t1174兄的意思,是HD800和T1都不易發揮全面而且很有個性,因為適合的音樂類型不同,風格也不一樣,如 ...

V200個USB係OPTIONAL ... 要加錢先有, 我本身都有解碼

本身買200出發點就係睇中佢個AMP, 呢個AMP係GEARSULTZ同本地論壇都有吾錯既評價

BRYSTON要玩平衡先有數為, 同埋本身暫時未有玩平衡打算, 玩平衡又一闊三大

同埋BRY都OVER左BUDGET, 一部等於兩部200 ... 吾想再投太多錢入去HP SYSTEM

我睇過好多師兄報告200係一個吾錯既HPA, T1同800都可以有吾錯既發揮, 計落條數都岩數...

800我係諗住FOR CLASSICAL ONLY ...

聽流行搖滾有HD25, HD700, 看門口,

同埋本身入800都無諗住好似其他高燒師兄出盡火力不措一切甘去玩, 我估200同800呢個組合都會停留好耐, 留番的時間同資源去聽下歌買碟, 而且有200, 吾玩埋T1好似又浪費左{:1_352:}

t1174 發表於 2013-7-1 14:15

jaffeinism 發表於 2013-6-30 23:46
反正吾算貴, 今日想聽800就拎副800, 後日想聽T1又可以換T1, 吾似得玩喇叭侷限甘大 (銀紙同空間問題)

我見V ...

我自己手上都有數支性格不同的耳機,但玩了數年,就是玩得唔級朋數個單玩一支的朋友玩得好,所以先同過來人的想法同你咁講。

另外,當然節省了 T1 的錢,可能可以考慮更多的耳擴啦

jaffeinism 發表於 2013-7-1 15:15

@反而我又吾係甘諗, 如果個耳放水平夠我用, 我又何必再花EXTRA既錢落去?

而且我性格鍾意玩多於做一個獨孤求敗, 追求武術之顛 (發燒); 我都係偏向於多買一個T1, 我應該係個種ENOUGH IS ENOUGH個類人, 同埋鍾意玩都無咩可能有得慳

hiyori 發表於 2013-7-2 13:29

也許樓主可以先盡快實際聽聽V200
記憶中代理那邊是有T1的

其實我有點好奇樓主T1的主力會想用在那一裡,有很多朋友說T1是很平衡自然的耳機,而在各旗艦中,我覺得T1在聽jazz,還有電子音樂時有特別加分,尤其T1可以呈現到電音的準確、疾走感和複雜而不亂,以及Jazz那種live感,不知樓主主力想用T1聽那些樂曲?

jaffeinism 發表於 2013-7-2 15:27

@其實我無什麼主力耳機概念, 想聽邊支就用邊支
除左華語, 中樂, 日文歌, 其他音樂都會聽

jaffeinism 發表於 2013-7-7 10:44

去朋友家里聽左佢副平衡版T1, GA09耳放, 北極星解碼, 吾知係米源文件RIP質素定其他原因, 聽感吾係幾理想
頁: 1 [2]
查看完整版本: 吾覺有人提T1?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。