SONIC_PIG 發表於 2014-3-23 17:22

ming. 發表於 2014-3-23 17:18 static/image/common/back.gif
未有資料, 但係之前有ching收到風應該就快出

好很心急呀.........{:6_209:}

hoho0416 發表於 2014-3-23 19:31

MA8個樣麻麻,,初時睇到完全唔起眼無留意..但見咁多CHING有唔錯既CM..都有少少心動
但我想問下大家本身自己聽歐美pop,hiphop,r&b同rock and roll多...
se846既話配m8 效果係點呢? 到底夾唔夾? 諗緊入zx1定m8

tommy852 發表於 2014-3-23 19:34

hoho0416 發表於 2014-3-23 19:31 static/image/common/back.gif
MA8個樣麻麻,,初時睇到完全唔起眼無留意..但見咁多CHING有唔錯既CM..都有少少心動
但我想問下大家本身自己 ...

聽人講 ma9 聽846 好毒

SONIC_PIG 發表於 2014-3-23 21:01

hoho0416 發表於 2014-3-23 19:31 static/image/common/back.gif

MA8直頭係樣衰加醜怪添啦....,但佢好很醜,但好鬼姿柔.......,夠氣夠力.,有高有低.,分析力.,立體感.,空氣感也不錯.,人聲柔和而不是極端音染.,每一項也見好就收.,不會有明顯過火特色.......,不會有打到你波都凹埋o既Bass,質與量也好....,不會有冲上雲霄的高頻,但高頻又上得到,絕不暗...,由Janice到琴媽..,電玩OST到Live都食到.,不會有太明顯的弱項......,好機一部!!!

c.m. 發表於 2014-3-23 21:11

初眼覺得似舊糞, 選部AK120勁靚仔。

不過最後都入手左,MA8的動態表現非常強。

hoho0416 發表於 2014-3-23 21:39

tommy852 發表於 2014-3-23 19:34 static/image/common/back.gif
聽人講 ma9 聽846 好毒

我想知ma9聽846 點毒法..哈哈

hoho0416 發表於 2014-3-23 22:05

SONIC_PIG 發表於 2014-3-23 21:01 static/image/common/back.gif
MA8直頭係樣衰加醜怪添啦....,但佢好很醜,但好鬼姿柔.......,夠氣夠力.,有高有低.,分析力.,立體感.,空氣 ...

你形容得好正哈哈..果然物不可貌相

onefung 發表於 2014-3-23 23:09

hoho0416 發表於 2014-3-23 21:39 static/image/common/back.gif

MA-9再加平衡卡毒死你未{:6_158:}

onefung 發表於 2014-3-23 23:14

hoho0416 發表於 2014-3-23 21:39 static/image/common/back.gif

未毒{:6_154:} 再改平衡線就毒死你{:6_148:}

dvdv921399 發表於 2014-3-30 14:45

dennis33kwong 發表於 2014-3-11 21:18 static/image/common/back.gif
請教C兄改插後的效果如何,小弟新手用緊535R及MA8,也想換平衡插,可否參考一下你的方案嗎,謝謝 ...

C兄:唔好ec 今天番看這帖 竟然漏了C兄發給小弟的一段!535R配MA8因我未聽過 但我可以講換左平衡插 一定好聲左 接唔接受係另一個問題 相信c兄有睇過我在114帖的聽感。改平衡插配535人聲可能比低頻更毒。MA8可以配更好的耳機 但小弟追唔上 有意出讓給知音人!感謝交流!
頁: 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 [116] 117 118 119 120 121 122 123 124 125
查看完整版本: [沒有箱開] 銅磚 HIFI-ET MA8

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。