pepsiman 發表於 2010-1-15 23:59

擒晚幾個76師兄到訪舍下,
包括JKC710,matta夫婦,tailulu同埋大玩偶,
試完一輪片後就開始入正題,
就係ROOOOOOM EQQQQQQ 喇.....{:6_158:}
首先多謝JKC710犧牲試機o既時間,
幫我部notebook安裝room eq 軟件先......{:6_162:}

之後再幫我細心調校測音錶.......{:6_156:}

最後得出人生第一份Room EQ報告....{:6_128:}

有時間再自己玩o下先.......{:6_138:}

特別嗚謝JKC710........{:6_242:}

pepsiman 發表於 2010-1-16 00:06

JKC710,点解变咗神奇四俠嘅石頭人{:6_200:}
pinkhung 發表於 2010-1-16 00:03 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

我唔知佢想唔想出鏡吖嘛......{:6_180:}
如果佢反對o既話最多幫佢回復真面目囉.....{:6_136:}

safin 發表於 2010-1-17 11:40

出咗條curve之後點呢? 你呼在AV amp內置的EQ微調? 想請教下點解個Hz 只去到235Hz咁低?   

小弟大鄉里, 請唔好見怪{:6_188:}

bembem 發表於 2010-1-17 16:32

嘩,神奇四俠呀!

raymondcch 發表於 2010-1-17 17:19

出咗條curve之後點呢?
調整standingwaves & destructive waves

出你呼在AV amp內置的EQ微調?
可以先從spks擺位入手~到加subwoofer~到room acoutics~到sub仔及amp eq~到加eq audessy等物體

出想請教下點解個Hz 只去到235Hz咁低?
I think he is tuning his subwoofer

pepsiman 發表於 2010-1-20 22:30

今日睇套Hot Fuzz,呢套戲都幾怪,
一係無低音,一o黎就鬼咁低,
搞到接近尾聲o既時候就接到樓上電話,
"我住樓上o既,可唔可以o的低音細聲o的呀,樓上好震呀"
唉..{:6_146:}..,越o黎越想換o左隻十仔佢呀....{:6_191:}

micma 發表於 2010-1-20 23:24

唉..{:6_146:}..,越o黎越想換o左隻十仔佢呀....{:6_191:} ...
pepsiman 發表於 2010-1-20 22:30 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

pizza 都頂唔住呀{:6_141:}

raymondcch 發表於 2010-1-21 00:35

唉..{:6_146:}..,越o黎越想換o左隻十仔佢呀....{:6_191:} ...
pepsiman 發表於 2010-1-20 22:30 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

樓上都應該玩 av??
一聽就知叫你校低音

鐵心心 發表於 2010-2-2 15:14

YES, 仲要好Q準時,火車差唔多埋站就電話響{:6_158:}
cyberken 發表於 2010-1-28 10:15 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif
如果火車唔到站唔係咁好既{:1_258:}

pepsiman 發表於 2010-2-26 10:36

新年之前入咗部N3玩,剛剛幫佢換埋電源線添...{:6_174:}

頁: 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 23 24 25 26
查看完整版本: 小弟獻醜 (超級毒蛇入屋~ P.78,2010-06-22)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。