小寶老豆 發表於 2013-6-6 12:33

電源+拖板 請教...

新入手左 AV AMP + 5.1 玩具, 又要向師兄請教...
只有一個入牆蘇位, 必須要用拖板...{:6_206:}

電器如下:

[*]Sharp 舊款 47' LCD TV
[*]AV AMP - Pioneer VSX-1122-K
[*]Subwoofer - KEF Kube-2
[*]PS3
[*]高清機頂盒 (cheap cheap 不知牌)
[*]Now HD TV
[*]網上行Home Wireless modem
[*]紅酒櫃 (幾大部, 可存50枝紅酒)

而家用緊普通防雷拖板:
Belkin Conserve Switch™遙控防雷保護器

有咩好提議去manage電源安排?
{:6_229:} {:6_229:} {:6_229:}
研究個其他師兄的 post, 見到這一個...Belkin Isolator-8 01, 啱唔啱我用呢?

fatkie 發表於 2013-6-6 13:14

呢隻係入門濾波拖板,幾舊水貨仔。
不過最大問題係香港好似無新貨。
二手區好似有師兄放緊幾隻,相信都係英國訂返黎既。

代晶爺答:上深圳/等 AV show 買 206-2 啦!

plnl88 發表於 2013-6-6 13:36

fatkie 發表於 2013-6-6 13:14 static/image/common/back.gif
呢隻係入門濾波拖板,幾舊水貨仔。
不過最大問題係香港好似無新貨。
二手區好似有師兄放緊幾隻,相信都係英 ...

{:6_159:} 背左我個 model answer!{:6_125:}

plnl88 發表於 2013-6-6 13:38

師兄打算個畢直係幾多呢?

fatkie 發表於 2013-6-6 13:42

plnl88 發表於 2013-6-6 13:36
背左我個 model answer!

假假地都叫做食過下你 d 屎,唔背返一兩個 model answer, 點出黎 walk 呀!

plnl88 發表於 2013-6-6 13:44

fatkie 發表於 2013-6-6 13:42 static/image/common/back.gif
假假地都叫做食過下你 d 屎,唔背返一兩個 model answer, 點出黎 walk 呀!

D 屎係我做就發達羅。{:6_134:}

fatkie 發表於 2013-6-6 13:45

plnl88 發表於 2013-6-6 13:38
師兄打算個畢直係幾多呢?

師兄小心答呀!
佢就黎出果 d 千千萬萬聲既電處,電源再生器架喇!
果 d 毒品我盡量唔睇,連名都唔敢去記呀!

plnl88 發表於 2013-6-6 13:55

fatkie 發表於 2013-6-6 13:45 static/image/common/back.gif
師兄小心答呀!
佢就黎出果 d 千千萬萬聲既電處,電源再生器架喇!
果 d 毒品我盡量唔睇,連名都唔敢去記 ...

咪學某師兄嚇人啦。
隻 206-2 自己上深圳買都係千二人仔之麻。
麥拿倫師兄而家用 206-2 拖隻 C2,
都唔知幾開心。你去問下佢。

fatkie 發表於 2013-6-6 13:57

plnl88 發表於 2013-6-6 13:55
咪學某師兄嚇人啦。
隻 206-2 自己上深圳買都係千二人仔之麻。
麥拿倫師兄而家用 206-2 拖隻 C2,

呢隻梗係頂得住啦!
我驚你出必殺絕招咋!

plnl88 發表於 2013-6-6 14:05

fatkie 發表於 2013-6-6 13:57 static/image/common/back.gif
呢隻梗係頂得住啦!
我驚你出必殺絕招咋!

二手 ppp 有幾貴。
你估我係電王震長大師咩。
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 電源+拖板 請教...

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。