louis001 發表於 2013-5-14 23:06

Stanley5387 發表於 2013-5-14 23:02 static/image/common/back.gif
去過啦!上個禮拜試嗰陣,佢有位伙計竟然揀喺場裡面其中有對打孖叠嘅 subwoofers,跟住仲要駁線駁去頂嗰 ...

咁師兄可以去銅鑼灣或尖沙咀 威達試下機喎 (CA代理) {:6_182:} 我上次去過尖沙咀 招呼唔錯 個次去冇SET 機差的姐 但其它師兄都講佢地唔錯 我諗經過上次件事後 佢地應該唔會再犯 {:6_182:}
http://radaraud.server263.com/cpCreativePortal/index.php?module=pagemaster&PAGE_user_op=view_page&PAGE_id=6&MMN_position=20:20
時代廣場9樓905B鋪
國際廣場 5樓505室

銅鑼灣時代廣場及尖沙咀 國際廣場是香港最大型和交通最便捷的娛樂及購物中心,威達公司進駐這全港最受歡迎的購物中心。這確定了威達公司努力今天,發展未來的新方向。威達陳列室擁有獨立試音室,室內的房間尺寸經過細心計算以及接近一般家居音響房間而定。目的就是希望大家選購影音器材時能作為參考。

作為威達陳列室,我們絕對期望能夠提供威達公司所代理超過二十多個世界頂級影音品牌的產品示範及供各位選購。陳列室也有我們代理產品的資料和目錄,保証客戶們能得到最新資訊。陳列室的職員全部都是資深及專業的音響從業員,以確保每一位顧客都能得到友善、耐心的對待,從而選購合適的影音器材。陳列室會每天不停播放中外最出色的發燒唱片和影碟,也十分樂意播放由各位帶來的軟件作器材測試之用。

Stanley5387 發表於 2013-5-14 23:08

louis001 發表於 2013-5-14 23:06 static/image/common/back.gif
咁師兄可以去銅鑼灣或尖沙咀 威達試下機喎 我上次去過尖沙咀 招呼唔錯 個次去冇SET 機差的姐 但 ...

我有睇你彈佢嗰篇嘢喎! {:6_138:}

chuwing 發表於 2013-5-14 23:08

Stanley5387 發表於 2013-5-14 22:38 static/image/common/back.gif
貴係貴啲,不過物有所值,再加埋佢有內在美之餘亦有外在美,連我 "匙媽"女友都讚句好靚仔,尤其佢發揮功 ...

士單利兄:唔好怪技安口臭;我都係為你好炸.....部JL112你只發揮左佢最多四成功力炸{:6_176:} side晒部JL112呀{:6_199:}
如果想完全發揮JL112的威力;你要加快步佛啦.....旗藍BDP ; 旗藍AV Amp& 電線/電處{:6_222:}

Stanley5387 發表於 2013-5-14 23:13

chuwing 發表於 2013-5-14 23:08 static/image/common/back.gif
士單利兄:唔好怪技安口臭;我都係為你好炸.....部JL112你只發揮左佢最多四成功力炸 side晒部JL ...

儍嘅! 跟你咁講,我應該搵過旗艦級嘅老豆時時刻刻科水俾我駛,或者搵過旗艦級嘅女人醒十對八對拖鞋我咬,再唔係搵過旗艦級嘅後台撐我一世,或者求個天一世眷顧我大富大貴,衣食無憂咪仲好! {:6_138:}

Stanley5387 發表於 2013-5-14 23:19

chuwing 發表於 2013-5-14 23:08 static/image/common/back.gif
士單利兄:唔好怪技安口臭;我都係為你好炸.....部JL112你只發揮左佢最多四成功力炸 side晒部JL ...

師兄有無聽過一句廢話中嘅廢話: "沒有最好,只有更好!" {:6_174:}

chuwing 發表於 2013-5-14 23:22

Stanley5387 發表於 2013-5-14 23:13 static/image/common/back.gif
儍嘅! 跟你咁講,我應該搵過旗艦級嘅老豆時時刻刻科水俾我,或者搵過旗艦級嘅女人醒十對八對拖鞋我咬,再 ...

冇所謂;俾下意見遮;我玩AV都五六年!你用得JL 就要用番D好D配套先發揮到佢遮!

chuwing 發表於 2013-5-14 23:23

Stanley5387 發表於 2013-5-14 23:19 static/image/common/back.gif
師兄有無聽過一句廢話中嘅廢話: "沒有最好,只有更好!"

Side 曬{:6_174:} {:6_174:} {:6_174:}

chuwing 發表於 2013-5-14 23:26

Stanley5387 發表於 2013-5-14 23:13 static/image/common/back.gif
儍嘅! 跟你咁講,我應該搵過旗艦級嘅老豆時時刻刻科水俾我,或者搵過旗艦級嘅女人醒十對八對拖鞋我咬,再 ...

我見你之前曾經點名叫我俾意見給你;我先Side時間俾意見你炸{:6_146:}

louis001 發表於 2013-5-14 23:26

不過其實我覺得有時器材唔係一定勁同大就叫好 聆聽空間反而係最重要
各位師兄其實應該因應自己空間黎入手適當既組合 就算你買入 Cary 12 + Krell 302+ 403 +S1500 +SMK 3隻十仔
另加802D B&W 喇叭 但空間得60-80呎 都係得物無所用 因為跟本唔夠空間俾佢發揮 所以有時想買心頭好時
都要停一停 諗一諗 到底買返黎既器材可唔可以係自己屋企發揮得好好呢 呢個係一個好好既思考問題黎
個人意見 不喜勿插 {:6_162:}
但以上器材我係波凸宮聽過 空間又夠 低頻又勁 聲音又埋身 除左個3隻十仔 重加多隻 JLF113 前級用Anthem D2v
個隻真係夢中的聲音黎 {:6_127:}

louis001 發表於 2013-5-14 23:27

挑 {:6_188:}男人既玩具 緊係靠自己搵返黎啦{:6_174:}
頁: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14
查看完整版本: 4/5 晚訂 今晚終於收到貨嘅另一新玩具 JL112

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。