muffy 發表於 2013-7-15 09:25

jonathonpower 發表於 2013-7-13 18:35 static/image/common/back.gif
哈!今日落開旺角見到旺電地下有v-moda 試聽活動

我都試左陣,佢地有個iPad apps 駁埋隻verza 睇戲聽歌好 ...

師兄有無心動呢?~

jonathonpower 發表於 2013-7-15 16:41

動已心...

現在最缺是 $$${:8_399:}

muffy 發表於 2013-7-15 16:47

jonathonpower 發表於 2013-7-15 16:41 static/image/common/back.gif
動已心...

現在最缺是 $$$

人生苦短, 你還在等什麼???

jonathonpower 發表於 2013-7-15 16:55

{:8_392:}哈哈...可能我過兩日就去買左...

{:8_399:}{:8_399:}

by the way, V-MODA 呢個品牌在香港似乎未係咁多人識...

我見國外佢D 耳機拎好多獎...所以買左M-80 用...
我平時都係搭車返工同出TRIP 用多...金屬材料同佢D 聲音我都好滿意

但好似本地FORUM 冇乜人討論咁既....
哈哈...哂左丫

muffy 發表於 2013-7-15 16:59

jonathonpower 發表於 2013-7-15 16:55 static/image/common/back.gif
哈哈...可能我過兩日就去買左...

唔講你唔知, 我都係寫呢部野先試得呢個品牌...
慚愧....

jonathonpower 發表於 2013-7-15 17:11

哈哈哈....睇黎官方要推廣再加大力度...{:8_369:}

哈...睇黎你都好似變左做FANS 咁喎{:8_399:}

我聽我D FD 講...V-MODA 都係香港開始左一年度...
所以好多人都未識...哈哈...可惜可惜

frenki 發表於 2013-7-15 17:50

佢隻M-100都好出名, 可稱為用家參與設計的headphone, 俾head-fi D人不斷俾意見改良而成. 而且外形都幾好, 可以摺埋變成好細. 聲音方面bass非常突出, 我覺得sound quality整體唔錯. 佩帶方面就有少少夾耳, 都算舒適.

hiyori 發表於 2013-7-15 18:09

frenki 發表於 2013-7-15 17:50 static/image/common/back.gif
佢隻M-100都好出名, 可稱為用家參與設計的headphone, 俾head-fi D人不斷俾意見改良而成. 而且外形都幾好,...

我覺得m100好摺得呢點相當吸引,只係唔知佢耐唔耐用就是
但出街來說佢呢個設計好方便,而且個cup size亦唔會太細,感覺個平衡攞得幾好

jonathonpower 發表於 2013-7-16 11:31

哈...我都仲係用緊M-80

我最初買V-MODA 就係因為佢係金屬造...夠哂耐用...
哈...我見親D FD 都拗一拗部M-80 俾佢地睇,...哈哈...型到爆

另外我好鍾意佢用金屬造...表現出果種工程既"銳利度"
等於我宜家都仲係接受唔到 3 粒星既手機{:8_399:}{:8_399:}

gahqm 發表於 2013-7-16 20:55

hiyori 發表於 2013-7-15 18:09 static/image/common/back.gif
我覺得m100好摺得呢點相當吸引,只係唔知佢耐唔耐用就是
但出街來說佢呢個設計好方便,而且個cup size亦 ...

回報版主,呢隻耳筒個 cup 雖然係幾大,可惜 cushion 條邊比夠粗,會做成對耳仔大少少都會壓住,我喺年頭都入左對 M-100 黎玩,貪佢用手機推都唔會太衰,但係因為對 cup 壓到我對耳唔係咁舒服所以放左,另外呢隻耳筒如果唔係用黎聽 pop 之類,會有其他俾佢更好(同價位應該係 sennheiser 果隻 MM?),不過佢果種可以將耳筒摺埋o既設計的確唔錯。
頁: 1 2 3 4 5 6 [7] 8
查看完整版本: [76 特工玩家報告] 特工 muffy 第三發 - 3V 魔怪 V-moda vamp verza

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。