小仲 發表於 2013-5-5 00:39

plnl88 發表於 2013-5-5 00:32 static/image/common/back.gif
咁又唔使去到二千先分到。
以你條新玩具為例。
佢同極光同樣係鍍銀線,點解你又見到/聽到分別。

1. 極光鍍銀...唉,而家我都冇信心...{:6_156:}

2. 小弟所講既“特性”係已經超越“質素”。千元/二千元以下既線係質素好壞,色準對比好是基本,

再來就是特性了,如vodka聲硬,VDH聲柔等等...<---只是例子,不是真的特性...

以上係小弟在網上看文多的見解,多多指教...{:6_162:}

plnl88 發表於 2013-5-5 00:43

louis001 發表於 2013-5-5 00:26 static/image/common/back.gif
好 又算你岩   不過我係搵完資料先當你岩

大者,梵語為摩訶。具有三義:謂大、多、 ...

哈哈哈,唔識古梵文的唐人每每穿鑿附會。
古梵文(Sanskrit) Maha (中譯 摩訶。唐音 媽哈) 一詞應解作 "尊貴的,神聖的" 意義。
例子:
Maha   Avalokite Svara   ya
尊貴的 觀   世間 自在者眾
(即我們中文的 觀音菩薩) {:6_162:}

keke323 發表於 2013-5-5 00:50

plnl88 發表於 2013-5-5 00:32 static/image/common/back.gif
咁又唔使去到二千先分到。
以你條新玩具為例。
佢同極光同樣係鍍銀線,點解你又見到/聽到分別。

姐係話始終大牌子中價小小既貨品都係比較有保證 {:6_175:}

plnl88 發表於 2013-5-5 00:54

keke323 發表於 2013-5-5 00:50 static/image/common/back.gif
姐係話始終大牌子中價小小既貨器都係比較有保證

籠統D講,可以如是說。

ilavbnm 發表於 2013-5-5 01:30

keke323 發表於 2013-5-5 00:50 static/image/common/back.gif
姐係話始終大牌子中價小小既貨品都係比較有保證

大牌子無保證的話...你都唔會飲伏特加啦...{:6_134:}

keke323 發表於 2013-5-5 01:31

ilavbnm 發表於 2013-5-5 01:30 static/image/common/back.gif
大牌子無保證的話...你都唔會飲伏特加啦...

咁事實就連我呢 d 木耳都聽到係有分別既 {:6_238:}

plnl88 發表於 2013-5-5 01:35

ilavbnm 發表於 2013-5-5 01:30 static/image/common/back.gif
大牌子無保證的話...你都唔會飲伏特加啦...

叮噹大哥早呀!
Keke 佢飲貴酒?

ilavbnm 發表於 2013-5-5 01:40

plnl88 發表於 2013-5-5 01:35 static/image/common/back.gif
叮噹大哥早呀!
Keke 佢飲貴酒?

水晶兄...你好呀...{:6_189:}
佢依家飲緊伏特加...仲好似飲得幾high添喎...{:6_134:}

ilavbnm 發表於 2013-5-5 01:41

keke323 發表於 2013-5-5 01:31 static/image/common/back.gif
咁事實就連我呢 d 木耳都聽到係有分別既

飲醉未?...{:6_138:}

plnl88 發表於 2013-5-5 01:42

ilavbnm 發表於 2013-5-5 01:40 static/image/common/back.gif
水晶兄...你好呀...
佢依家飲緊伏特加...仲好似飲得幾high添喎......

嘩,連精打細都出手,呢支酒一定好正。
頁: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: (分享) 點解唔同牌子 HDMI 表現有分別?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。